Με Ισπανία στον τελικό του Nations League μετά από «διαβολική» ανατροπή επί του Βελγίου η Γαλλία!

Η Γαλλία που έχανε ως το 62' με 2-0 από τους Βέλγους στον δεύτερο ημιτελικό του Nations League πέτυχε την «ολική επαναφορά» (3-2) ως το 90' και θ' αντιμετωπίσει την Ισπανία στον τελικό του Μιλάνου την προσεχή Κυριακή (10/10)

Με Ισπανία στον τελικό του Nations League μετά από «διαβολική» ανατροπή επί του Βελγίου η Γαλλία!

Ισπανία - Γαλλία θα είναι ο δεύτερος, στα χρονικά, τελικός του Nations League αφού, μετά τους Ίβηρες που νίκησαν την Τετάρτη τους οικοδεσπότες Ιταλούς στο Μιλάνο, στον πρώτο ημιτελικό, οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν των Βέλγων στον δεύτερο, του Τορίνο, σε ένα επικό ματς, με 3-2!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας σε διάστημα τριών λεπτών (37' και 40') με τον Ντε Μπρούινε να δημιουργεί και τους Καράσκο και Λουκάκου εκτελεστές.

Στην επανάληψη κι ως το 62' εξαιρουμένου του Εμπαπέ η Γαλλία δεν έμοιαζε να έχει σφυγμό, αλλά, σ' εκείνο το χρονικό σημείο η δημιουργία του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν και η τρομερή εκτελεστική δεινότητα του Μπενζεμά (περιστροφή 180 μοιρών πριν εκτελέση) έφεραν την μείωση του σκορ.

Σε πανικό, ακολούθως, οι Βέλγοι, του Μπομπ Μαρτίνεθ ,δέχθηκαν την ισοφάριση με πέναλτι (που καταλογίστηκε μέσω VAR για ανατροπή του Γκριεζμάν από τον Τιέλεμανς) του Εμπαπέ 7 λεπτά αργότερα.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού.

Τέρμα του Λουκάκου ακυρώθηκε για οφσάιντ (μέσω βίντεο) σωστά στο 87', φάουλ του Πογκμπά κατέληξε στο δοκάρι στο 89' και στο 90' ο Τεό Ερναντές με, διαγώνια φωτοβολίδα, έφερε το ματς... τούμπα στέλνοντας την ομάδα του Ντεσάμπ στο Μιλάνο, κόντρα στους Ίβηρες, την προσεχή Κυριακή (10/10)!

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Ντεναγέρ, Φερτόνχεν, Καστάνιε (90' Μπατσουαγί), Βιτσέλ, Τίλεμανς (70' Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (74' Τροσάρ)

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λικά Ερναντέζ, Παβάρ (90' Ντιμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό (75' Τσουαμενί), Τεό Ερναντές, Μπενζεμά (90' Βερετού), Γκριεζμάν, Εμπαπέ