Είναι επίσημο: Η Νιουκάστλ στα χέρια των Αράβων!

Η Νιουκάστλ από το απόγευμα της Πέμπτης (7/10) βρίσκεται στα χέρια των αραβικών επενδυτικών γκρουπ Public Investment Fund (PIF) και PCP Capital Partners and RB Sports & Media (the “Investment Group”) 

Είναι επίσημο: Η Νιουκάστλ στα χέρια των Αράβων!

Αλλαγή σελίδα στη Νιουκάστλ! Η μεταβίβαση του 100% των μετοχών στον Πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Γιασίρ Αλ- Ρουμαγιάν πήρε επίσημη μορφή ύστερα από ανακοίνωση της Premier League. Μάλιστα, οι δύο προαναφερθέντες αποτελούν τους πιο πλούσιος ιδιοκτήτες στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Έτσι, ύστερα από 14χρόνια στον προεδρικό θώκο του συλλόγου, ο Μάικ Άσλεϊ αποτελεί παρελθόν. Η συμφωνία θα ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ, με την έγκριση από τη διοργανώτρια αρχή να δίνεται έπειτα από 18 μήνες στους οποίους σημειώθηκαν πολλές ανατροπές στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι πριν από την επίσημη μορφή της αγοραπωλησίας, η Σαουδική Αραβία είχε άρει την τετραετή απαγόρευση στο αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο beIN Sports. Με αυτόν τον τρόπο οι αναμετρήσεις του αγγλικού πρωταθλήματος της UEFA και της FIFA θα μεταδίδονται νόμιμα και θα καταργηθούν οι «πειρατικές» ιστοσελίδες.

Ο Σαουδάραβας υπουργός εμπορίου και υπηρεσιακός υπουργός ΜΜΕ, Ματζίντ μπιν Αμπντάλα αλ Κασάμπι, θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να προχωρήσει η συμφωνία και ο Γιασίρ αλ-Ρουμαγιάν, κυβερνήτης της PIF, θα είναι ο μη εκτελεστικός πρόεδρος.

«Η Premier League έχει πλέον λάβει δεσμευτικές διαβεβαιώσεις ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν θα ελέγχει τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ», αναφέρει μεταξύ άλλων η Premier League σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας: «Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία που δίνει βεβαιότητα και διαύγεια στη Νιούκαστλ και στους οπαδούς της».

Ο Ρουμαγιάν στις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Νιούκαστλ, είπε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, ενός από τους πιο διάσημους συλλόγους στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε τους οπαδούς της Νιούκαστλ για την εξαιρετικά πιστή υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους».