Premier League: Ισοπαλία για Λίβερπουλ και Σίτι στη ματσάρα του «Άνφιλντ» (2-2) (highlights)

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 σε ένα εντυπωσιακό ματς στο «Άνφιλντ», που έβγαλε κερδισμένη την… πρωτοπόρο της Premier League, Τσέλσι. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Premier League: Ισοπαλία για Λίβερπουλ και Σίτι στη ματσάρα του «Άνφιλντ» (2-2) (highlights)

Η Τσέλσι βγήκε τελικά μεγάλη κερδισμένη από το μεγάλο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σιτι στο «Άνφιλντ» για την 7η αγωνιστική της Premier League. «Κόκκινοι» και «πολίτες» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο Μέρσεϊσαϊντ και μοιράστηκαν τον πόντο που τους κράτησε πίσω από τους πρωτοπόρους «μπλε» στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας παρουσιάστηκαν ανώτεροι της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο όχι μόνο δεν κατάφεραν να «λυγίσουν» την αντίπαλό τους, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα την είδαν να ανοίγει το σκορ στο 59’ με το τέρμα του Μανέ από έξοχη ασίστ του Σαλάχ (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα (69’) ήρθε η ισοφάριση για την Σίτι με τον Φοντέν, αλλά στο 76’ ο Σαλάχ με μία εκπληκτική ατομική προσπάθεια χόρεψε την «γαλάζια» άμυνα και πλάσαρε έξοχα για το 2-1. Τα χαμόγελα στο «Άνφιλντ» κράτησαν τελικά μέχρι το 81’, όταν ο Ντε Μπρούιν έκανε το 2-2 για την Σίτι, ενώ ως το φινάλε παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ παρέμεινε ανέπαφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σίτι είχε πολλά παράπονα από τον διαιτητή Πολ Τιέρνι, αφού στο 73’ δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μίλνερ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα, που θα άφηνε την Λίβερπουλ με δέκα παίκτες στο ματς.

Στο μεταξύ, στον δρόμο των επιτυχιών στην Premier League επέστρεψε η Τότεναμ μετά από τρεις σερί ήττες στις προηγούμενες αναμετρήσεις της στον θεσμό. Τα «σπιρούνια» γύρισαν... σελίδα μετά τα αρνητικά τους αποτελέσματα κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας (3-0), Τσέλσι (3-0), Άρσεναλ (3-1) και επικράτησαν 2-1 της Άστον Βίλα.

Ο Χόιμπιεργκ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 27’ από ασίστ του Σον και παρότι οι «χωριάτες» ισοφάρισαν στο 67’ με τον Γουότκινς, τελικά στο 71’ από μία ακόμα πάσα του Νοτιοκορεάτη ο Λούκας Μόουρα έγραψε το 2-1 που χάρισε και το τρίποντο στην ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Αντίθετα, η Λέστερ έμεινε μακριά από το τρίποντο για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική. Αν και προηγήθηκε 0-2 της Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» με τα τέρματα των Ιεανάτσο (31’) και Βάρντι (37’), είδε τους «αετούς» να φτάσουν στην ισοφάριση (2-2) στην επανάληψη με τα γκολ των Ολίσε (61’) και Σλουπ (72’) και να παίρνουν τον πόντο. Σημειώνεται πως οι «αλεπούδες» μετρούν πλέον μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Μπρέντφορντ, που κέρδισε 2-1 την Γουέστ Χαμ στην αγγλική πρωτεύουσα. «Χρυσός» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γιοάν Ουισά που βρήκε δίχτυα στο 94’.

Τα παιχνίδια του Σαββάτου (2/10)

Στο «Φάλμερ» έπεσε η αυλαία του Σαββατιάτικου προγράμματος της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Η Μπράιτον αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος για την Άρσεναλ, της οποίας έκοψε βαθμούς (0-0).

Οι «γλάροι» απέδειξαν τη φετινή δυναμική τους και κοίταξαν στα μάτια την ομάδα του Αρτέτα, η οποία ερχόταν από 3 συνεχόμενες νίκες, αλλά φρεναρίστηκε. Παράλληλα, η Μπράιτον συμπλήρωσε 4 αγώνες δίχως ήττα (2-2-0) και παραμένει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Νωρίτερα

Μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League βρέθηκε η Τσέλσι. Οι «μπλε» έστω κι αν τα… χρειάστηκαν στο Λονδίνο κόντρα στην Σαουθάμπτον, τελικά νίκησαν 3-1 την αντίπαλό τους για την 7η αγωνιστική στον θεσμό.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν ανοίξει το σκορ στο 9’ με τον Τσαλόμπα, αλλά στο 61’ είδαν τους «αγίους» να φτάνουν στην ισοφάριση με το πέναλτι του Γουάρντ – Πρόουζ (1-1). Η αποβολή του τελευταίου στο 77’ (για μαρκάρισμα στον Ζορζίνιο) έπαιξε κομβικό ρόλο στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης, καθώς οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασαν τελικά στο 2-1 με τον Βέρνερ στο 84’! Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 89’ ο Τσίλγουελ, βάζοντας τέλος στις ελπίδες της Σαουθάμπτον να πάρει έστω τον πόντο της ισοπαλίας.

Την ίδια στιγμή, η Λιντς γιόρταζε στο «Έλαντ Ρόουντ» την πρώτη της νίκη στην κατηγορία, επικρατώντας 1-0 της Γουότφορντ με γκολ του Γιορέντε (18’).

Επίσης, τον παρθενικό της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα εξασφάλισε η Νόριτς. Τα «καναρίνια», μετά από έξι ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια τους, έμειναν στο 0-0 με την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ». Ο Δημήτρης Γιαννούλης ξεκίνησε βασικός στο ματς για τη Νόριτς, ενώ ο Χρήστος Τζόλης έμεινε στον πάγκο.

Πέραν αυτών, η Γουλβς με τον Χουάνγκ Χι-Τσαν να σκοράρει δις (20’ και 58’) από ισάριθμες ασίστ του Χιμένες νίκησε 2-1 τη Νιουκάστλ στο «Μολινό» και εξασφάλισε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Σόλσκιερ έμεινε στο 1-1 με την Έβερτον, η οποία μάλιστα άξιζε βάσει της εικόνας της να πάρει και κάτι παραπάνω.

Ο Κριστιάνο έμεινε στον πάγκο σε αυτό το παιχνίδι και πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη. Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Μαρσιάλ, αλλά ο Τάουνσεντ στο 65' κατάφερε να πετύχει το γκολ και να φέρει το ματς στα ίσια.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/10

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 1-1

(43' Μαρσιάλ - 65' Τάουνσεντ)

Μπέρνλι-Νόριτς 0-0

Τσέλσι-Σαουθάμπτον 3-1

(9’ Τσαλόμπα, 84’ Βέρνερ, 89’ Τσίλγουελ – 61’ πέν. Γουάρντ-Πρόουζ)

Λιντς-Γουότφορντ 1-0

(18’ Γιορέντε)

Γουλβς-Νιούκαστλ 2-1

(20’ και 58’ Χουάνγκ Χι-Τσαν – 41’ Χέντρικ)

Μπράιτον-Άρσεναλ 0-0

Κυριακή 3/10

Τότεναμ-Άστον Βίλα 2-1

(27’ Χόιμπιεργκ, 71’ Λ. Μόουρα – 67’ Γουότκινς)

Γουέστ Χαμ-Μπρέντφορντ 1-2

(80’ Μπόουεν – 21’ Μπεούμο, 94' Ουισά)

Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ 2-2

(61’ Ολίσε, 72’ Σλουπ – 31’ Ιεανάτσο, 37’ Βάρντι)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-2

(59' Μανέ, 76' Σαλάχ - 69' Φοντέν, 81' Ντε Μπρούιν)

Η βαθμολογία