Εσπιρίτο Σάντο: «Κατανοώ την κριτική, αλλά δεν με απασχολεί»

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο μπορεί να δέχεται έντονη κριτική λόγω της έλλειψης φόρμας και της κακής αγωνιστικής εικόνας της Τότεναμ, ωστόσο δεν ασχολείται και επικεντρώνεται στην δουλειά του.

Εσπιρίτο Σάντο: «Κατανοώ την κριτική, αλλά δεν με απασχολεί»

Αλλαγές ετοιμάζει ενόψει του κυριακάτικου (3/10, 16:00) αγώνα με την Άστον Βίλα ο τεχνικός της Τότεναμ, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, εν μέσω κριτικής που δέχεται η ομάδα του για έλλειψη φόρμας το τελευταίο διάστημα.

Ο πρώην προπονητής της Γουλβς, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των Λονδρέζων, δέχτηκε έντονη κριτική για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας με αφορμή τις τρεις σερί ήττες που γνώρισε στην Premier League, δεχόμενη εννέα γκολ σε αυτό το διάστημα (στο ξεκίνημα της σεζόν οι «πετεινοί» βρίσκονταν στην κορυφή και τώρα είναι στην 11η θέση).

«Η κριτική είναι κάτι για το οποίο εμείς ως επαγγελματίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι», απάντησε ο Εσπίριτο Σάντο όταν ρωτήθηκε εάν διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του.

«Κατανοώ την κριτική, αλλά δεν με απασχολεί. Εστιάζω στην προετοιμασία της ομάδας, στην εξεύρεση λύσεων για να βοηθήσω τους παίκτες. Στη διάρκεια της καριέρας μου, έχω δεχθεί έντονη κριτική, έχω δεχθεί πολλά μπράβο και τίποτα δεν άλλαξε. Συνεχίζω να είμαι ο ίδιος άνθρωπος».

Η Τότεναμ διέλυσε την Πέμπτη (30/9) με 5-1 την Μούρα στο Europa Conference League, αποτέλεσμα που έφερε κάποια ηρεμία στην ομάδα, με τον προπονητή της να θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτό θα ανεβάσει το ηθικό των παικτών στην προσπάθεια που κάνουν για να επανέλθουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

«Η νίκη δεν διαγράφει όλα τα προβλήματα που έχουμε, αλλά είναι πιο εύκολο με την αυτοπεποίθηση που έχουμε, την καλή διάθεση να προετοιμαστούμε, να "επιστρέψουμε" δυναμικά», σχολίασε χαρακτηριστικά.