Το Μουντιάλ φέρνει... ανατροπές!

Αρκετά διαφορετικά εμφανίζονται τα προγνωστικά για τη διεκδίκηση της «Χρυσής Μπάλας» έπειτα από την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μουντιάλ φέρνει... ανατροπές!

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε με τη Γαλλία να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να κατακτά το δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας της. Τα όσα έγιναν όμως κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης στα γήπεδα της Ρωσίας φαίνεται πως έχουν επηρεάσει σημαντικά τα φαβορί για την κατάκτηση της εφετινής «Χρυσής Μπάλας».

Πριν από την έναρξη του θεσμού βάσει των στοιχηματικών εταιριών ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν το μεγάλο φαβορί για το συγκεκριμένο βραβείο με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Λιονέλ Μέσι να ακολουθούν στην τριάδα των βασικών υποψηφίων. Πλέον όμως, η κατάσταση στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας παρουσιάζεται αρκετά διαφορετική…

Ο Πορτογάλος άσος που κατέκτησε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του για το συγκεκριμένο βραβείο, έστω κι αν η εθνική ομάδα της χώρας του ολοκλήρωσε την πορεία της στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από τον αποκλεισμό της από την Ουρουγουάη.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τις περιπτώσεις των Μέσι και Σαλάχ. Ο Αργεντινός «μάγος» σήκωσε στα χέρια του το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ισπανία. Στα γήπεδα της Ρωσίας όμως, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και η «αλμπισελέστε» απογοητεύοντας με τις εμφανίσεις της έφτασε ως τους «16» όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία.

Από την άλλη, ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, πέτυχε ουκ ολίγα ρεκόρ στην πρώτη του σεζόν με τους «κόκκινους» κι έφτασε ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου ηττήθηκε στο Κίεβο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρόλα αυτά και αυτός αποχώρησε πρόωρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού η εθνική ομάδα της Αιγύπτου γνώρισε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στη φάση των ομίλων του θεσμού και ολοκλήρωσε νωρίς την πορεία της.

Η άνοδος των Εμπαπέ, Γκριεζμάν και Μόντριτς

Σε αντίθεση με τους δύο προαναφερθέντες, έπειτα από την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σημαντική άνοδο στη λίστα των υποψηφίων για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» φαίνεται να σημείωσαν οι Κιλιάν Εμπαπέ, Αντουάν Γκριεζμάν και Λούκα Μόντριτς.

Ο Εμπαπέ πέραν του ότι στέφθηκε πρωταθλητής Κόσμου με τη Γαλλία, έλαμψε με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ κι έγινε συνάμα ο νεότερος που σκόραρε σε τελικό μετά τον Πελέ, «αναγκάζοντας» ακόμα και τον θρύλο του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας να τον αποθεώσει για την επιτυχία του. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της λίστας για τη «Χρυσή Μπάλας», μαζί με τον συμπαίκτη του στους «τρικολόρ» Αντουάν Γκριεζμάν.

Όσο για τον Μόντριτς; Ήταν φιναλίστ στο Μουντιάλ με την εθνική Κροατίας και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά, για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος της χώρας. Παράλληλα όμως, τιμήθηκε και με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Αν συνυπολογίσουμε ότι κι αυτός στέφθηκε παράλληλα πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μοιραία βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της λίστας των υποψηφίων για τη «Χρυσή Μπάλα».

Αν θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά με τους Κιλιάν Εμπαπέ, Αντουάν Γκριεζμάν και Λούκα Μόντριτς να είναι αυτοί τελικά που θα δώσουν μάχη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την κατάκτηση του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» θα το δούμε προσεχώς…