Ευρωπαϊκή Super League: «Θα νικήσουμε την UEFA!»

Οι δικηγόροι της European Super League επιμένουν ότι η αγωγή της A22 κατά της UEFA, που υπέβαλαν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους στηρίζεται σε στέρεες βάσεις.

Ευρωπαϊκή Super League: «Θα νικήσουμε την UEFA!»

Οι δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό της A22, της εταιρείας με έδρα τη Μαδρίτη που βρίσκεται πίσω από την Ευρωπαϊκή Super League (ESL), υποστηρίζουν πως θα νικήσουν την UEFA ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με βασικό επιχείρημα ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία κατέχει μονοπωλιακή θέση.

Όπως αναφέρθηκε από το «Off The Pitch», οι δικηγόροι επιμένουν ότι η αγωγή της A22 κατά της UEFA, που υπέβαλαν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους στηρίζεται σε στέρεες βάσεις.

Αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στον τρόπο με τον οποίο ο δικαστής του Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης εξέδωσε διαταγή, πριν από την ακρόαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για να σταματήσει τα μέτρα της UEFA κατά των συλλόγων της Super League.

«Φάνηκε να ανησυχεί για τις δημόσιες απειλές από τον Τσέφεριν κι άλλους αξιωματούχους της UEFA», δήλωσε ο δικηγόρος Ζαλ-Λουί Ντιπόν, μέλος της ισπανικής δικηγορικής εταιρείας Roca Junyent.

Ο Ντιπόν, ο οποίος μαζί με τον Μάρτιν Χίσελ από την Elegis και την Clifford Chance Madrid εκπροσωπούν την Α22, πρόσθεσε ότι «η πιθανότητα ανεπανόρθωτης ζημίας, βραχυπρόθεσμα, είναι υψηλή».

«Οι δικαστές είναι συνήθως αρκετά προσεκτικοί με τα ασφαλιστικά μέτρα, ειδικά σε περιπτώσεις υψηλού κύρους όπως αυτή, καθώς δεν θέλουν να κάνουν λάθη», πρόθσε κι επέμεινε ότι η δράση αφορά την επίθεση στη μονοπωλιακή θέση της UEFA.

«Τα θέματα που τέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από το Ισπανικό Δικαστήριο δεν αφορούν τη Super League, αλλά μάλλον τη μονοπωλιακή θέση της UEFA. Είναι δυνατόν η UEFA, μια ιδιωτική ελβετική ένωση, να ενεργεί ως η μόνη ρυθμιστική αρχή για το 100% των διεθνών διοργανώσεων; Είναι νόμιμο βάσει της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Είναι πολύ πιθανό ότι οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις είναι ναι ή όχι, δεν θα υπάρχει "ίσως"», συνέχισε.

Οι σύλλογοι που προσχώρησαν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ το έκαναν με την ιδέα ότι η UEFA θα συζητούσε την πρόταση καθώς ήταν «υπό όρους» με την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ή τη FIFA, είπε από την πλευρά του ο Μάρτιν Χίσελ.

«Δεν ήταν ποτέ μια αυτονομιστική ένωση όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ», υπογράμμισε ο Χίσελ, ισχυριζόμενος ότι η αντίδραση της UEFA ήταν να «σκοτώσει» την πρόταση χωρίς διάλογο, «χαρακτηριστική ενός μονοπωλιακού, γεμάτη απειλές, ανεξάρτητα από το κράτος δικαίου». Μόνο που ο νομικός παραπλανεί κάνοντας λόγο για πρόταση, αφού οι «12», που έγιναν 3 στην πορεία, είχαν προχωρήσει σε ιδρυτική διακήρυξη.

Ο Χίσσελ πρόσθεσε ότι η UEFA προσπαθεί να χαρακτηρίσει το ζήτημα ως «εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των τριών συλλόγων και του υπόλοιπου κόσμου. Οι σύλλογοι βρίσκονται υπό συνεχή απειλή και φόβο για το μονοπώλιο της UEFA. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει εμφύλιος πόλεμος. Πολλοί σύλλογοι στην Ευρώπη είναι χαρούμενοι που αυτοί οι τρεις σύλλογοι είναι η φωνή των απογοητεύσεών τους και έχουν τη δύναμη να καταπολεμήσουν την υπόθεση παρά τις πράξεις, τις απειλές και τις προσβολές της UEFA».