Έκρηξη Μουρίνιο για τη διαιτησία με Λάτσιο κι αποχώρηση εν μέσω...γαλλικών από την συνέντευξη Τύπου!

Οργισμένος από τη διαιτησία εμφανίστηκε μετά την ήττα από τη Λάτσιο στο ντέρμπι της Ρώμης ο, τεχνικός της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, που αποχώρησε, βρίζοντας, από την συνέντευξη Τύπου έχοντας αντιρρήσεις επί της ...διαδικασίας!

Έκρηξη Μουρίνιο για τη διαιτησία με Λάτσιο κι αποχώρηση εν μέσω...γαλλικών από την συνέντευξη Τύπου!

Η δεύτερη φετινή ήττα της Ρόμα στην Serie A με το ίδιο σκορ όπως κι η πρώτη από την Ελλάς Βερόνα (3-2) προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις από τον τεχνικό των «τζιαλορόσι», Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε έξω φρενών μετά την ήττα από την συμπολίτισσα μιλώντας για διαιτητικές αποφάσεις που έκριναν το ματς και για «μαλ...σμενους» κανονισμούς της Serie A όταν τον ενημέρωσαν πως δεν θα μιλήσει ενώπιον δημοσιογράφων, αποχωρώντας από την συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος μάζεψε τους παίκτες του αντί να τους στείλει στα αποδυτήρια μετά την ήττα και τους έδωσε το σύνθημα της συσπείρωσης, εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μιλώντας για ένα πέναλτι στον Τζανιόλο πριν από το 2-0 και για δεύτερη κάρτα του Λέιβα που δεν δόθηκαν, κατηγορώντας πως το διαιτητικό τρίο και το VAR δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ευνοώντας τους «λατσιάλι».

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι η ποιότητα του ιταλικού πρωταθλήματος έχει βελτιωθεί πολύ στα δέκα χρόνια που απουσίαζα από την Ιταλία. Αλλά σε ένα ματς αυτού του επιπέδου το σκορ θα έπρεπε να έχει γίνει 1-1 κι όχι 2-0, αν δεν έκανε λάθος ο διαιτητής. Μάλλον το VAR ...απουσίαζε.

Δεν δόθηκε δεύτερη κάρτα στον Λέιβα, πράγμα που θα άλλαζε το ματς. Είναι ίδια περίπτωση με τις δικές μας αποβολές των Πελεγκρίνι και Λορέντζο στο πρωτάθλημα. Αφού δεχθήκαμε τρία γκολ σίγουρα κάτι δεν κάναμε καλά, αλλά το δεύτερο και το τρίτο γκολ μέτρησαν αντίστροφα. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα με ποιότητα. Θέλαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά ο διαιτητής καθόρισε αυτό το παιχνίδι. Κυριαρχήσαμε, έκαναν απλά διαχείριση στα τελευταία λεπτά. Δεν ανησυχώ για τα λάθη της ομάδας μου, θα ανησυχούσα μόνο αν δεν παίζαμε και δεν προσπαθούσαμε πάντα να κερδίζουμε τους αγώνες».

Ωστόσο, η οργή του «Μου» κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μουρίνιο τσακώθηκε με μερίδα δημοσιογράφων, όταν πληροφορήθηκε ότι η συνέντευξη θα γινόταν εξ αποστάσεως, με ερωτήσεις που θα στέλνονταν πρώτα στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ομάδας.

Ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να το δεχτεί, ήθελε να μιλήσει απευθείας στα Μέσα, με αποτέλεσμα να ανταλλάξει στιχομυθία με... γαλλικά κι έντονο ύφος προς έναν υπάλληλο της Serie A.

«Ποιος αποφάσισε αυτό το πράγμα; Η Λάτσιο επέλεξε αυτόν τον τρόποια τον δικό της προπονητή, εγώ θέλω να μιλήσω στους δημοσιογράφους. Δεν υπάρχει σεβασμός στους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ. Αυτός ο κανόνας είναι μαλ..., θέλω να μιλήσω στον Τύπο και δεν με αφήνετε...»

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου δεν είναι δημοσιογράφος», φέρεται να φώναξε στους εσωτερικούς χώρους του «Ολίμπικο», με τον υπάλληλο να απαντά «Είναι ο τρόπος που διάλεξε η Λάτσιο, δεν χρειάζεται να με κατηγορείτε» και τον Μουρίνιο να συνεχίζει στον ίδιο τόνο: «Είναι σύστημα για τα σκ...!».