Κούμαν: Σ' αυτή τη χώρα σ' αποβάλλουν για το τίποτα!

Ο Ρόναλντ Κούμαν που αποβλήθηκε στο φινάλε του αγώνα με την Κάντιθ (1-1), εκτός έδρας, τα έβαλε με τον, διαιτητή, Ντελ Θέρο Γκράντε για την απόφαση του, αλλά και γιατί άφησε την ομάδα του με 10 αποβάλλοντας τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στο 65'...

Κούμαν: Σ' αυτή τη χώρα σ' αποβάλλουν για το τίποτα!

Όλα τα είχε ο Ρόναλντ Κούμαν οι λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις του έλειπαν...

Ο Ολλανδός που η θέση του είναι επισφαλής μετά την ήττα («με κάτω τα χέρια»...) 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League δεν κατάφερε να οδηγήσει στη νίκη την ομάδα του ούτε στο Κάντιθ (0-0), μετά το 1-1 με τη Γρανάδα.

Αλλά πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα τα είχε με τον διαιτητή της αναμέτρησης Ντελ Θέρο Γκράντε.

Όχι μόνο γιατί απέβαλλε τον ίδιο στο φινάλε της αναμέτρησης, αλλά και γιατί νωρίτερα είχε δείξει δύο κίτρινες σε διάστημα 4 λεπτών στον συμπατριώτη του Φρένκι Ντε Γιονγκ αφήνοντας τους «μπλαουγκράνα» με 10 από το 65ο λεπτό.

Με τη δεύτερη να είναι μια ...εφεύρεση που ούτε το VAR διόρθωσε.

«Σε αυτή τη χώρα σε αποβάλουν για το τίποτα. Όλοι είδαν ότι υπήρχαν δύο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο εκτός απ' τον διαιτητή. Δεν ήταν εξαιτίας των νεύρων. Είπα στον τέταρτο ότι υπήρχαν δύο μπάλες και με απέβαλαν» ανέφερε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κούμαν.

Συμπληρώνοντας: «Ήμασταν καλύτεροι απ' τον αντίπαλο. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Η αποβολή του Φρένκι περιέπλεξε τα πράγματα. Χρειαζόμασταν τη νίκη, αξίζαμε τη νίκη, όμως δεν τα καταφέραμε. Ελπίζουμε να το κάνουμε την Κυριακή (σ. κόντρα στη Λεβάντε)».

Ο Κούμαν ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα απάντησε: «Ο πρόεδρος ήταν στο ξενοδοχείο και χαιρετηθήκαμε. Υπάρχουν μέρες για να μιλήσουμε, αν το κλαμπ θέλει φυσικά να μιλήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους είχαν μίνι συζήτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής και όλα δείχνουν ότι ο Ολλανδός θα κάτσει στον πάγκο της Μπάρτσα τουλάχιστον την προσεχή Κυριακή στην αναμέτρηση με την Λεβάντε για την 7η αγωνιστική της La Liga.

Eξάλλου η Μπαρτσελόνα έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να μην ισχύσει η αποβολή του Φρένκι Ντε Γιονγκ (και μια κίτρινη στον Μπούσκετς), αλλά δεν αναμένεται να δικαιωθεί.