Λουκάκου: «Δεν αρκεί να γονατίζουμε ενάντια στον ρατσισμό»

Πιο ισχυρές πρωτοβουλίες από το γονάτισμα των παικτών στο γήπεδο πρέπει να αναληφθούν από τους φορείς του ποδοσφαίρου για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μάστιγα του ρατσισμού, σύμφωνα με τον Βέλγο σταρ της Τσέλσι Ρομέλου Λουκάκου.

Λουκάκου: «Δεν αρκεί να γονατίζουμε ενάντια στον ρατσισμό»

Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός της Τσέλσι, Ρομέλου Λουκάκου, αμφισβήτησε τον αντίκτυπο που έχει πλέον η κίνηση να γονατίζουν οι παίκτες, στη μάχη ενάντια στον ρατσισμό, λέγοντας σήμερα (23/9) ότι πρέπει να ληφθούν «ισχυρότερες πρωτοβουλίες».

Ο συμπαίκτης του Λουκάκου στην Τσέλσι Μάρκος Αλόνσο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι σταμάτησε να γονατίζει επειδή η κίνηση «έχασε λίγη από τη δύναμή της».

«Νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε πιο δυνατές πρωτοβουλίες. Ναι, να γονατίζουμε, στο τέλος όλοι χειροκροτούν, αλλά... μερικές φορές μετά το παιχνίδι βλέπετε άλλη μία ρατσιστική προσβολή», είπε ο Λουκάκου σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο Βέλγος διεθνής προέτρεψε επίσης τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μιλήσουν με παίκτες της Premier League και να βρουν τρόπους για να περιορίσουν τη ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο.

«Οι αρχηγοί κάθε ομάδας και τέσσερις ή πέντε παίκτες, οι μεγάλες προσωπικότητες κάθε ομάδας, θα πρέπει να έχουν μια συνάντηση με τους υπεύθυνους του instagram, των κυβερνήσεων και της FA και της PFA, για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε αμέσως, όχι μόνο από το παιχνίδι των ανδρών αλλά και από το παιχνίδι των γυναικών», είπε.