Serie A: Επέστρεψε στις νίκες η Ρόμα, 1-0 την Ουντινέζε (highlights)

Χάρης σε τέρμα του Έιμπραχαμ η Ρόμα επικράτησε 1-0 της Ουντινέζε και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Η Νάπολι πάτησε με 4-0 την Σαμπντόρια στη Γένοβα και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα... χασομέρια έσωσε τον βαθμό κόντρα στην Τορίνο η Λάτσιο. Τα αποτελέσματα και τα highlights στη Serie A. 

Serie A: Επέστρεψε στις νίκες η Ρόμα, 1-0 την Ουντινέζε (highlights)

Επιστροφή στις νίκες για τη Ρόμα. Οι «Τζιαλορόσι» επικράτησαν με το μίνιμουμ σκορ της Ουντινέζε στο «Ολίμπικο», σε ματς που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη Serie A, αφήνοντας πίσω τους το... κάζο από τη Βερόνα.

«Χρυσός» σκόρερ για τους πρωτευουσιάνους που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Πελεγκρίνι στις καθυστερήσεις, ο Έιμπραχαμ (36') Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους «Φριουλιάνι» μετά και απ΄την «τεσσάρα» από τη Νάπολι.

Νωρίτερα

Την μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα του Καμπιονάτο συνεχίζει να απολαμβάνει η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» επιβλήθηκαν 4-0 της Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας και πανηγύρισαν την πέμπτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα των Οσιμέν (10’) και Φαμπιάν Ρουίς (39’), ενώ στο 50’ ήρθε και το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Οσιμέν.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε Ζιελίνσκι στο 59’, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ινσίνιε, Λοσάνο που είχαν από δύο ασίστ στο παιχνίδι. Ο Κώστας Μανωλάς βρισκόταν στον πάγκο της Νάπολι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά μπήκε τελικά στο ματς ως αλλαγή στο 48’ λόγω τραυματισμού του Αμίρ Ραχμάνι.

Στον άλλο αγώνα της 5ης αγωνιστικής, η Λάτσιο αποσόβησε την ήττα κόντρα στην Τορίνο (1-1) με πέναλτι του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 91’.

Την Τετάρτη (22/9)

Τον... χαβά της η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν 2-0 της Βενέτσια στο «Σαν Σίρο» και παραμένουν στην κορυφή της Serie A μαζί με την συμπολίτισσα Ίντερ. Οι Ντίαζ (68') και Ερνάντεζ (83') τα τέρματα των νικητών.

Δεύτερο τρίποντο και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο για την Έμπολι. Οι «μπλε» επικράτησαν 2-0 της Κάλιαρι εκτός έδρας και πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα. Χωρίς νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές για την ομάδα της Σαρδηνίας που παραμένει χαμηλά. Στο 29' ο Ντι Φραντσέσκο άνοιξε το σκορ ενώ στο 69' ο Στούλατς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Καμπιονάτο πανηγύρισε η Γιουβέντους, έστω κι αν βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα στην κατηγορία.

Οι «μπιανκονέρι», που μετά από 60 χρόνια ξεκίνησαν την πορεία τους χωρίς νίκη στις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις τους στον θεσμό, κέρδισαν δύσκολα εκτός έδρας την Σπέτσια με σκορ 3-2 για την 5η «στροφή» της Serie A και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται 2-1 στο παιχνίδι, αλλά η «Γηραιά Κυρία» πέτυχε τελικά την ανατροπή με τα γκολ των Κιέζα (67’) και Ντε Λιχτ (73’). Πέραν αυτών, η Σαλερνιτάνα εξασφάλισε τον παρθενικό της πόντο στο πρωτάθλημα με το 2-2 κόντρα στην Βερόνα.

Το προφίλ της 5ης αγωνιστικής

ΤΡΙΤΗ (21/9)
Μπολόνια – Τζένοα 2-2
(9’ Χίκι, 85’ πεν. Αρναούτοβιτς – 55’ Ντέστρο, 89’ πεν. Κρισίτο)

Φιορεντίνα - Ίντερ 1-3
(23' Σοτίλ - 52' Νταρμιάν, 55' Ντζέκο, 87' Πέρισιτς)

Αταλάντα – Σασουόλο 2-1
(3' Γκόζενς, 37' Τζαπακόστα - 44' Μπεράρντι)

ΤΕΤΑΡΤΗ (22/9)

Σαλερνιτάνα – Βερόνα 2-2
(45+2' Γκοντό, 76' Κουλιμπαλί - 7', 29' Κάλινιτς)


Σπέτσια – Γιουβέντους 2-3
(33' Γκιάσι, 49' Αντίστ - 28' Κεν, 66' Κιέζα, 72' Ντε Λιχτ)


Μίλαν – Βενέτσια 2-0
(68' Ντίαζ, 82' Ερνάντες)


Κάλιαρι – Έμπολι 0-2
(29' Ντι Φραντσέσκο, 69' Στούλατς)


ΠΕΜΠΤΗ (23/9)
Σαμπντόρια – Νάπολι 0-4

(10', 50' Όσιμεν, 39' Φ. Ρουίς, 59' Ζιελίνσκι)

Τορίνο – Λάτσιο 1-1
(76' Πιάτσα - 90+1' Ιμόμπιλε)

Ρόμα – Ουντινέζε 1-0
(36' Έιμπραχαμ)

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ