Λίβερπουλ: Αυξάνει τη χωρητικότητα του Άνφιλντ στις 61.000 θέσεις!

Έγκριση έλαβε η Λίβερπουλ, από τις αρμόδιες αρχές, για την επέκταση μίας κερκίδας του «Άνφιλντ», που πλέον θα έχει χωρητικότητα 61.000 θεατών, από την σεζόν 2023-24. 

Λίβερπουλ: Αυξάνει τη χωρητικότητα του Άνφιλντ στις 61.000 θέσεις!

Σημαντική μέρα για την Λίβερπουλ η οποία έλαβε την σχετική έγκριση, από τις αρμόδιες αρχές, για τη δημιουργία νέας κερκίδας στο «Άνφιλντ», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τη σεζόν 2023/24 και να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου κατά 7.000 θέσεις.

Η ανακατασκευή της θα είναι όμοια με αυτήν που έγινε στην κεντρική κερκίδα του ίδιου γηπέδου, με το κάτω μέρος να διατηρείται και να προστίθεται το νέο από πάνω του που έφερε την συνολική χωρητικότητα του ιστορικού γηπέδου στις 54.000 θέσεις (σ. τρέχουσα χωρητικότητα).

Πλέον ο στόχος της διοίκησης των «κόκκινων» ώστε να φτάσει η χωρητικότητα στις 61.000 επετεύχθη, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν χωρίς να αναγκαστεί η ομάδα να ...μετακομίσει.

Το έργο έλαβε άδεια σχεδιασμού από το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ τον Ιούνιο του 2021, με τον σύλλογο να έχει επίσης άδεια να πραγματοποιήσει έως και έξι συναυλίες και σημαντικές εκδηλώσεις στο στάδιο για διάστημα πέντε χρόνων.