Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Ρονάλντο στον κόσμο της Γιουβέντους (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για όλους και για όλα κάνοντας αναφορά στην ηλικία του.

Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Ρονάλντο στον κόσμο της Γιουβέντους (vid)

Η Γιουβέντους παρουσίασε και επίσημα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος διεθνής μίλησε μπροστά στους δημοσιογράφους για την απόφαση του να αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης για λογαριασμό της ''Μεγάλης Κυρίας''.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για την νέα του αρχή:

"Είμαι υπερήφανος με τον τρόπο που ήρθα εδώ. Μου δίνει κίνητρο για το μέλλον. Είμαι διαφορετικός από άλλους παίκτες που νομίζουν ότι η καριέρα τους τελείωσε στην ηλικία μου και θέλω να τους δείξω ότι είμαι διαφορετικός. Είναι συναισθηματική στιγμή για μένα και τον σύλλογο, επειδή δεν είμαι 23 αλλά 33". "Είναι μία διαρκής πρόκληση, είναι πολύ ενδιαφέρουσα για μένα, επειδή δεν θέλω να είμαι παράδειγμα μόνο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος. Θέλω να βοηθήσω τους νέους. Έχω 4ετές συμβόλαιο, θα είμαι αφοσιωμένος και θέλω να δουλέψω με τον σύλλογο κι ο σύλλογος με μένα για νέα τρόπαια".

-Για τη Ρεάλ:

Τα εννέα χρόνια στη Ρεάλ ήταν υπέροχα, όμως τώρα πρέπει να εστιάσω στο νέο σπίτι μου. Έχω κίνητρο, είμαι αφοσιωμένος και ως συνήθως θα προσπαθήσω να δείξω ότι είμαι κορυφαίος παίκτης, μέσα από τις προπονήσεις μου. Γνωρίζετε τα στατιστικά μου, είμαι πολύ φιλόδοξος και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Πιστεύω στο ποδόσφαιρό μου, στους συμπαίκτες μου και πιστεύω στην επιτυχία. Είμαι πολύ ήρεμος και βέβαιος για τον εαυτό μου".

-Για το πότε θα αγωνιστεί με τους ''μπιανκονέρι'':

"Δεν έχουμε αποφασίσει πότε θα κάνω ντεμπούτο, αφού ακόμα δεν έχω γνωρίσει τον προπονητή. Θα αρχίσω προπόνηση στις 30 Ιουλίου και θα μου άρεσε να παίξω στις 2 Αυγούστου, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι".

-Για την μονομαχία του με τον Μέσι:

"Δεν βλέπω τους παίκτες ως αντιπάλους. Δεν ζω έτσι. Φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, αυτή είναι η πρόκληση. Να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε. Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Όλοι μιλούν για την αντιπαλότητα με τον Μέσι, όμως όπως είναι φυσικό θα παίξουμε τον αγώνα μας και στο τέλος θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος".

-Για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας:

"Δεν σκεφτόμουν ούτε ότι θα κερδίσω δύο ή τρεις 'Χρυσές Μπάλες', όμως τώρα δεν ξέρω. Ίσως να κατακτήσω κι άλλες. Τα πράγματα θα συμβούν φυσικά. Ήταν διαφορετικό όταν κέρδισα στη Γιουνάιτεντ, διαφορετικά στη Ρεάλ, ίσως κι εδώ".

-Για το πως είναι ψυχολογικά:

"Αισθάνομαι πολύ καλά. Για μένα είναι νέα πρόκληση. Μου αρέσει η πρόκληση. Θα είναι δύσκολο, το ξέρω, όμως θα είμαι έτοιμος κι εγώ κι η Γιουβέντους. Η ηλικία δεν έχει σημασία, έχω κίνητρο, ενθουσιασμό και θα βάλω τα δυνατά μου. Ανυπομονώ να αρχίσει το πρωτάθλημα".

Δείτε την πρώτη του γνωριμία με συμπαίκτες και προπονητή: