Επίσημο: Ο Τούντορ ανέλαβε τη Βερόνα (pic)

Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι επίσημα από το βράδυ της Τρίτης (14/9) ο νέος τεχνικός της Βερόνα.

Επίσημο: Ο Τούντορ ανέλαβε τη Βερόνα (pic)

Ο νέος τεχνικός της Βερόνα και ο αντικαταστάτης του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, είναι και επίσημα από το βράδυ της Τρίτης (14/9) ο Ιγκόρ Τούντορ.

Ο Κροάτης, γνώριμός μας αφού πέρασε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν.

Γεννημένος στο Σπλιτ στις 16 Απριλίου 1978, ο Τούντορ ως ποδοσφαιριστής, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Σούπερ Καπ Ιταλίας με τη Γιουβέντους, έχοντας 57 συμμετοχές (συν τρία γκολ) με την Εθνική Κροατίας, της οποίας ήταν μέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 (τρίτη θέση), το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 και το EURO 2004.

Το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε βοηθός προπονητή στην Εθνική ομάδα της Κροατίας, με προπονητή τον Ιγκόρ Στίματς και από το 2013 έως το 2015 ήταν πρώτος προπονητής στη Χάιντουκ, κατακτώντας και το Κύπελλο Κροατίας.

Μετά τη Χάιντουκ ήρθε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ αλλά δεν έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2015-16, αν και είχε υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια!

Βερόνα: Τέλος ο Ντι Φραντσέσκο, αναλαμβάνει ο Τούντορ

Μετά τον ΠΑΟΚ, εργάστηκε στην Τουρκία (Καραμπούκστορ, Γαλατασαράι). Το 2018 ανέλαβε την Ουντινέζε με στόχο να την σώσει και τα κατάφερε αλλά το καλοκαίρι έφυγε, για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα και να σώσει ξανά την ομάδα.

Για λίγους μήνες επέστρεψε στην πατρίδα του και ανέλαβε ξανά τη Χάιντουκ ενώ πέρσι ήταν στη Γιουβέντους, ως βοηθός του Αντρέα Πίρλο αλλά με την ολοκλήρωση της σεζόν αποχώρησε.