La Liga: Πέρασε νικηφόρα από τη Μαδρίτη η Έλτσε, 1-0 τη Χετάφε!

Η Ρεάλ Μαδρίτης, στην επιστροφή της στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μετά από 559 ημέρες, νίκησε με ανατροπή 5-2 τη Θέλτα για 4η αγωνιστική της La Liga. Η Ατλέτικο έφερε «τούμπα» την Εσπανιόλ (2-1) χάρη σε γκολ του Τομά Λεμάρ στο 90’+9’! Επανεμφάνιση του Γκριεζμάν στους «ροχιμπλάνκος». Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία.

La Liga: Πέρασε νικηφόρα από τη Μαδρίτη η Έλτσε, 1-0 τη Χετάφε!

Η Έλτσε επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Χετάφε εκτός έδρας και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στην εφετινή La Liga. Το ματς που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής ήταν αρκετά κλειστό αφού αμφότερες έψαχναν την παρθενικής τους νίκη.

Τελικά οι «φρανχιβέρδες» έφυγαν με το «διπλό» από τη Μαδρίτη χάρης σε τέρμα του άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεζ. Μάλιστα, την ασίστ έδωσε ο αριστερός μπακ Μοχίκα, το όνομα του οποίου είχε παίξει έντονα στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Οι «αθουλόνες» έμειναν χωρίς βαθμό μετά το πέρας και της 4ης στροφής με τον Μίτσελ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ (12/9)

Με νίκη συνδυάστηκε η επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μετά από 559 ημέρες. Οι «μερένγκες» με χατ-τρικ του Μπενζεμά επιβλήθηκαν 5-2 της Θέλτα για την 4η αγωνιστική της La Liga και βρέθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου ισοβαθμούν με Ατλέτικο και Βαλένθια.

Η Θέλτα «πάγωσε» το «Μπερναμπέου» με το «καλημέρα», καθώς μόλις στο τέταρτο λεπτό άνοιξε το σκορ με το τέρμα που σημείωσε ο Σάντι Μίνα (0-1). Οι «μερένγκες» ισοφάρισαν στο 24’ με τον Μπενζεμά, αλλά τα χαμόγελα στο «στρατόπεδο» των Μαδριλένων κράτησαν μόλις επτά λεπτά, αφού στο 31’ ο Φράνκο Σέρβι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Βίγκο (1-2).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’) η Ρεάλ ισοφάρισε σε 2-2 με το δεύτερο τέρμα του Μπενζεμά και στο 54’ πέτυχε τελικά την ανατροπή με τον Βινίσους (3-2), πριν ο Καμαβινγκά πετύχει στο 72’ το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της «βασίλισσας» για το 4-2. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Μπενζεμά με πέναλτι στο 87’ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρεάλ.

Από την… Κόλαση στον Παράδεισο βρέθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης στον αγώνα της με αντίπαλο την Εσπανιόλ για την 4η αγωνιστική της La Liga. Οι «ροχιμπλάνκος» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την αντίπαλό τους, κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Τομά Λεμάρ στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα. Στο συγκεκριμένο ματς πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του στους πρωταθλητές ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος επέστρεψε στον σύλλογο από την Μπαρτσελόνα και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα.

Η Εσπανιόλ προηγήθηκε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (40’) με το τέρμα που σημείωσε ο Ραούλ ντε Τομάς. Η Ατλέτικο, αφού είδε να της ακυρώνεται γκολ του Λεμάρ στο 53’ μέσω VAR, έφτασε στην ισοφάριση στο 79’ με τον Καράσκο. Όπως αποδείχτηκε όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 99’ πέτυχε και την ανατροπή με τον Λεμάρ και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο, με το οποίο επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία (2-2) με την Βιγιαρεάλ την περασμένη αγωνιστική.

Η Βαλένθια με τη σειρά της κέρδισε με ανατροπή 4-1 την Οσασούνα και έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό της ξεκίνημα στην κατηγορία.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε 2-0 τη Μαγιόρκα και σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, η Ράγιο Βαγιεκάνο κατάφερε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να ισοφαρίσει και να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στη Λεβάντε.

Θυμίζουμε πως από τα ματς του Σαββάτου αναβλήθηκαν το Βιγιαρεάλ-Αλαβές και το Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα κατόπιν αιτήματος των τεσσάρων ομάδων. Η αναβολή έγινε λόγω των εθνικών ομάδων και τα ματς θα οριστούν σε νέες ημερομηνίες.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 11/9

Λεβάντε-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1

(39' πεν. Ροτζέρ - 90+2 Γκουαρδιόλα)

Μπιλμπάο-Μαγιόρκα 2-0

(68' Βιβιάν, 74' Ουίλιαμς)

Βιγιαρεάλ-Αλαβές αναβλήθηκε

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα αναβλήθηκε

Κυριακή 12/9

Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

(40’ Ντε Τομάς – 79’ Καράσκο, 90'+9' Λεμάρ)

Οσασούνα-Βαλένθια 1-4

(8' Μονκαγιόλα - 26' Γκόμες, 50' Ερνάντεθ, 55' Γκέδες, 73' Αλντερέτε)

Κάντιθ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2

(71’ και 84’ πέν. Ογιαρθάμπαλ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 5-2


(24’, 46’ και 87’ πέν. Μπενζεμά, 55’ Βινίσιους, 72’ Καμαβινγκά – 4’ Μίνα, 31’ Τσέρβι)

Δευτέρα 13/9

Χετάφε-Έλτσε 0-1
(69' Πέρεζ)

23:00 Γρανάδα-Μπέτις

Η βαθμολογία