Premier League: Άντεξε η Τσέλσι στην πίεση της Λίβερπουλ (highlights)

Στο 1-1 έμεινε η Λίβερπουλ με την Τσέλσι για την τρίτη αγωνιστική της Premier League.

Premier League: Άντεξε η Τσέλσι στην πίεση της Λίβερπουλ (highlights)

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι. Το 1-1 άφησε ευχαριστημένους τους «μπλε» καθώς από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης έπαιζαν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τζέιμς.

Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με τον Χάβερτς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι «κόκκινοι» απάντησαν χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ. Όσον αφορά τον Τσιμίκα πήρε χρόνο συμμετοχής αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτσον.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Άρσεναλ στην φετινή Premier League, αφού γνώρισε βαριά ήττα από την Σίτι στο Μάντσεστερ με 5-0. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έκακαν επίδειξη δύναμης και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με γκολ του Γκουντογκάν.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τόρες έκανε το 2-0, ενώ στο 43ο λεπτό ο Ζεσούς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στην επανάληψη οι πρωταθλητές Αγγλίας συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και σημείωσαν άλλα δύο γκολ. Το 4-0 έκανε ο Ροντρίγκο Ερνάντεθ Κασκάντε στο 53ο λεπτό και ο Τόρες στο 84' βρήκε ξανά δίχτυα για το τελικό 5-0.

Λίγες ώρες αργότερα η Λέστερ άντεξε στο «σφυροκόπημα» της - χωρίς Τζόλη (εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού) και Γιαννούλη στη σύνθεσή της - Νόριτς, κι επικράτησε, 2-1, εκτός έδρας, των «καναρινιών» (των τριών σερί ηττών).

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς προηγήθηκε μ' υπέροχο πλασέ του Τζέιμι Βάρντι (σ. δεν σκόραρε εκτός έδρας για 11 ματς...).

Πριν βγει το ημίχρονο ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων, με τον Τέεμου Πούκι να φέρνει το ματς στα ίσα από το σημείο του πέναλτι (41').

Στο 76ο λεπτό, η Λέστερ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Βάρντι από σκόρερ να γίνεται δημιουργός και να δίνει έτοιμο γκολ στον Όλμπραϊτον για το 1-2.

Την ίδια στιγμή η Έβερτον πέρναγε με χαρακτηριστική άνεση από το Μπράιτον (2-0).

Τα «ζαχαρωτά» του Ράφα Μπενίτεθ, που πέρασαν επικεφαλής της βαθμολογίας, προηγήθηκαν με υπέροχη ατομική ενέργεια του Γκρέι, ο οποίος διένυσε το μισό γήπεδο πριν πλασάρει. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κάλβερτ Λιούιν με πέναλτι.

Iσόβαθμη με την ομάδα του Λίβερπουλ η Γουέστ Χαμ που, μετά από δύο τρίποντα με ... τεσσάρες, έχασε τους πρώτους της πόντους, στο, χορταστικό, 2-2 με το οποίο έληξε το Λονδρέζικο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας.

Τα «σφυριά» προηγήθηκαν δις κι ισοφαρίστηκαν ισάριθμες φορές. Μάλιστα ο Μίκαελ Αντόνιο που έκανε το 2-1 έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα τους.

Τόσα δεν είχε άλλος παίκτης των «χάμερς» από τον Τόνι Κότι την σεζόν 1985-86...

Με το ίδιο σκορ έληξε και το ματς στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ», μεταξύ Νιουκάστλ και Σάουθαμπτον.

Αποτέλεσμα που διαμορφθώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αφού οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Γουόρντ-Πράους να το αξιοποιεί.

Ισόπαλο, 1-1, έληξε και το παιχνίδι ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Μπρέντφορντ στο «Βίλα Παρκ», με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο τέταρτο.

Το γκολ του Μπουενδία για τους γηπεδούχους ήταν το παρθενικό του ως «βίλαν», ενώ του Τόνεϊ ήταν το πρώτο του στην Premier League.

Το προφίλ της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο (28/8)

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 5-0

(7' Γκιντογκάν, 12', 84' Τόρες, 43' Ζεσούς, 53' Ρόδρι)

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 2-2
(55' Γουίλσον, 90+1' Μαξιμίν-74' Ελιονούσι, 90+6' Γουόρντ Πράους)

Άστον Βίλα-Μπρέντφορντ 1-1
(13' Μπουενδία-7' Τόνεϊ)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 2-2
(39'Φορνάλς, 68' Μίκαελ Αντόνιο-58', 70' Γκάλαχερ)

Μπράιτον-Έβερτον 0-2
(41' Γκρέι, 57' Κάλβερτ-Λιούιν)

Νόριτς-Λέστερ 1-2
(44' πεν. Πούκι-8' Βάρντι, 76' Όλμπραϊτον)

Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-1

(45+5' πεν. Σαλάχ - 22' Χάβερτς)

Κυριακή (29/8)

Μπέρνλι - Λιντς (16:00)

Τότεναμ - Γουότφορντ (16:00)

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Η βαθμολογία: