Serie A: «Κόλπο γκρόσο» η Έμπολι στο Τορίνο, με τη Γιουβέντους, της μετα-«CR7» εποχής (highlights)!

Η Έμπολι έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Τορίνο κερδίζοντας (0-1) τη Γιουβέντους, στον πρώτο αγώνα της μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχής για τη 2η αγωνιστική της Serie A. Εξάρα (6-1) στην Σπέτσια και «δύο στα δύο» η Λάτσιο. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Serie A: «Κόλπο γκρόσο» η Έμπολι στο Τορίνο, με τη Γιουβέντους, της μετα-«CR7» εποχής (highlights)!

Την πρώτη αγωνιστική, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο γήπεδο για μισή ώρα, η Γιουβέντους ...κατάφερε, από 2-0 που κέρδιζε, την Ουντινέζε, να φέρει 2-2.

Τη 2η αγωνιστική με τον Πορτογάλο... παρελθόν, από τις τάξεις της, η «γηραιά κυρία» έπεσε θύμα ηχηρής έκπληξης χάνοντας, εντός έδρας, από την επανακάμψασα στα σαλόνια του κάλτσιο Έμπολι με το μίνιμουμ σκορ.

Το γκολ του Μανκούζο ήταν το πρώτο για την ομάδα της Τοσκάνης κόντρα στους «μπιανκονέρι», στο Τορίνο, μετά το 2006, και της έδωσε την παρθενική νίκη κόντρα στους Πιεμοντέζους μετά από 22 χρόνια!

Την ίδια στιγμή η Φιορεντίνα επικρατούσε της έτερης ομάδας του Τορίνο με 2-1. Κι αν οι «βιόλα» πήραν τους πρώτους τους πόντους στην σεζόν η «γκρανάτα» παρέμεινε άποντη.

Αντίθετα η Λάτσιο έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Ίντερ που ντουμπλάρισε τις επιτυχίες της στο τρέχον πρωτάθλημα παρότι βρέθηκε να χάνει από την Σπέτσια (του, βασικού κι αναντικατάστατου, Δημήτρη Νικολάου) στο 4ο μόλις λεπτό, εξαιτίας ενό γκολ του γνώριμου μου Ντάνι Βέρντε.

Ακολούθησε ...καταιγίδα των «πρωτευουσιάνων», του Σάρι, που έφτασαν στο 6-1 με τον Ιμόμπιλε να κάνει χατ τρικ σε 42 αγωνιστικά λεπτά του πρώτου μέρους!

Στα αξιοσημείωτα το γκολ του Φελίπε Άντερσον από ασίστ του γκολκίπερ Ρέινα, ενώ οι φιλοξενούμενοι από το 54' έπαιζαν 10 λόγω αποβολής του Αμιάν.

Την ίδια στιγμή Αταλάντα και Μπολόνια έμεναν στην λευκή ισοπαλία και διατηρήθηκαν ισόβαθμες.

Τα ματς της Παρασκευής

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ ύστερ από λάθος του Χαντάνοβιτς, η Ίντερ δεν πτοήθηκε και νίκησε εκτός έδρας την Βερόνα με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν ένα φθηνό γκολ από τον Ίλιτς στο 15ο λεπτό, αλλά στην επανάληψη μπόρεσε να περάσει στην αντεπίθεση. Αρχικά ο Λαουτάρο Μαρτίνες ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια ο Κορέα με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Το προφίλ της 2ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (27/8)

Ουντινέζε - Βενέτσια 3-0 (27' Πουσέτο, 70' Ντεουλοφέου, 90'+4' Μολίνα)

Βερόνα - Ίντερ 1-3 (15' Ίλιτς - 47' Μαρτίνες, 83' 90' Κορέα)

Σάββατο (28/8)

Αταλάντα - Μπολόνια 0-0

Λάτσιο - Σπέτσια 6-1
(5’ , 15’, 45+2’ Ιμόμπιλε, 47’ Φελίπε Άντερσον, 70’ Χισάι,85’ Λουίς Αλμπέρτο- 4’ Βέρντε)

Γιουβέντους - Έμπολι 0-1
(21’ Μανκούζο)

Φιορεντίνα - Τορίνο 2-1
(41’ Γκονζάλες, 69’ Βλάχοβιτς – 69’ Βέρντι)


Κυριακή (29/8)

Τζένοα - Νάπολι (19:30)

Σασουόλο - Σαμπντόρια (19:30)

Μίλαν - Κάλιαρι (21:45)

Σαλερνιτάνα - Ρόμα (21:45)

Η βαθμολογία