Η παραδοχή του Νεϊμάρ και το παράδειγμα των «Γκαλάκτικος»

Η έλευση του Λιονέλ Μέσι αποτελεί παραδοχή... ήττας για τον Νεϊμάρ στην Πάρι Σεν Ζερμέν, η οποία δεν μπορεί να αποφύγει τις συγκρίσεις με τους «Γκαλάκτικος» της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η παραδοχή του Νεϊμάρ και το παράδειγμα των «Γκαλάκτικος»

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… Τον Αύγουστο του 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν απέκτησε τον Νεϊμάρ, καταβάλλοντας τη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος άσος βρισκόταν στους «μπλαουγκράνα» από το 2013, μετρώντας συνολικά 123 εμφανίσεις και 68 γκολ ως μέλος της θρυλικής τριάδας «MSΝ». Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήθελε να αποδείξει ότι μπορούσε ο ίδιος να ηγηθεί μίας ομάδας, χωρίς να βρίσκεται στη σκιά του Λιονέλ Μέσι. Γι' αυτό μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής του στη Βαρκελώνη αποφάσισε να μετακομίσει στο Παρίσι, με σκοπό να οδηγήσει την Παρί στην κορυφή της Ευρώπης. Όλοι ξέρουμε πλέον την κατάληξη. Ο Νεϊμάρ είχε πολλούς τραυματισμούς, ουκ oλίγες φορές βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών με τα καμώματα και τη συμπεριφορά του, ενώ άλλες τόσες φορές βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδό του από τη γαλλική ομάδα.

Μετά από τέσσερα χρόνια στο Παρίσι, ο Βραζιλιάνος το μόνο που μπορεί να επιδείξει είναι τρία πρωταθλήματα Γαλλίας, ισάριθμα Κύπελλα και άλλα δύο Λιγκ Καπ, ενώ η μοναδική διάκριση της Παρί στο Champions League είναι η παρουσία της στον τελικό ως φιναλίστ τη σεζόν 2019-20. Θα μπορούσε να πει κανείς πολύ λίγα. Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Βραζιλιάνου πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, τουλάχιστον με τον τρόπο που δομήθηκε το πλάνο για τον ρόλο του στους Παριζιάνους. Ο Νεϊμάρ ποτέ δεν ήταν ο ηγέτης και η παρουσία του στην Παρί επιβεβαίωσε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει. Παραμένει, ωστόσο, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και εντυπωσιακά προικισμένος ποδοσφαιριστής, ο οποίος με το σωστό στήριγμα δίπλα του θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα του.

Κάπως έτσι, επιστρέφουμε στο σήμερα όπου η ζωή τα έφερε με τέτοιον τρόπο, ώστε η σημαία της Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι, να αποχωρήσει από το «Καμπ Νόου» και την Παρί να αρπάζει την ευκαιρία και να τον κάνει δικό της. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Νεϊμάρ, ο οποίος κάποτε είχε αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα για να ξεφύγει από το άστρο του, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην έλευση του Αργεντινού σταρ στο Παρίσι. Τελικά ο Μέσι πράγματι πήγε στην Παρί και ο Νεϊμάρ παραδέχτηκε την... ήττα του και το γεγονός ότι με τον Αργεντινό στο πλευρό του θα έχει περισσότερες πιθανότητες στην κατάκτηση του Champions League απ’ ό,τι χωρίς εκείνον. Τώρα το αν και κατά πόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη μένει να το δούμε…

Από εκεί και πέρα οι συγκρίσεις της φετινής Παρί με ομάδες όπως οι «Γκαλάκτικος» είναι αναπόφευκτες. Ωστόσο, η κατάληξη αυτή της Ρεάλ και οι επιδόσεις από άποψη τίτλων κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι για τους Παριζιάνους, οι οποίοι στο μόνο που πρέπει να ποντάρουν είναι στο να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να μην τα επαναλάβουν.