Πέρασε η συμφωνία La Liga με CVC, παρά την καταψήφιση από Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης!

Παρότι οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν συμμετέχουν στην συμφωνία της La Liga με το επενδυτικό σχήμα CVC εκείνη εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. της διοργανώτριας των  πρωταθλήματος της κορυφαίας κατηγορίας της Ισπανίας.

Πέρασε η συμφωνία La Liga με CVC, παρά την καταψήφιση από Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης!

Έκτακτη γενική συνέλευση των ισπανικών επαγγελματικών ομάδων (42 τον αριθμό) ενέκρινε την Πέμπτη (12/8) τη συμφωνία της LaLiga με τον επενδυτικό όμιλο CVC με ευρεία πλειοψηφία.

Εκείνες που ψήφισαν υπέρ ήταν 38 και μόνο τέσσερις ομάδες την καταψήφισαν.

Οι τρεις εξ αυτών οι είναι οι «μεγάλοι» του Ισπανικού ποδοσφαίρου: Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Έτσι η συμφωνία της λίγκας με τη CVC για δανεισμό 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε κι η εταιρία για 50 χρόνια θα έχει λαμβάνειν το 10% από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια.

Από την συμφωνία εξαιρούνται οι «μπλαουγκράνα» κι οι δύο ομάδες της Ισπανικής πρωτεύουσας αλλά κι η Οβιέδο (της Σεγούντα Ντιβισιόν) που καταψήφισαν τη συμφωνία.

Αρχικά, η CVC έθεσε ως βασική προϋπόθεση στη La Liga, ότι για να κλείσει τη συμφωνία θέλει την υποστήριξη των κορυφαίων συλλόγων της La Liga.

Στη συνέχεια υπαναχώρησε και έθεσε όρο της τελευταίας στιγμής ότι η συμφωνία μπορεί να περάσει και χωρίς τη στήριξή τους, ωστόσο εκείνοι δεν θα εισπράξουν τα 300.000.000 που προβλέποντας από τη συμφωνία και θα διατηρήσουν άθικτα τα ποσά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που δικαιούνται.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα παραχωρούν ετησίως το 10% των τηλεοπτικών εσόδων τους για την αποπληρωμή του δανείου σε βάθος 50ετίας.

Ωστόσο, τα 300.000.000 που δεν θα λάβουν όσες ομάδες καταψήφισαν τη συμφωνία θα παραμείνουν διαθέσιμα, σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη εντός τριετίας.

Ο λόγος που τόσο η Ρεάλ (η οποία κινήθηκε νομικά κατά της λίγκας), όσο και η Μπαρτσελόνα δεν θέλουν τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου είναι ότι με την συγκεκριμένη θα έχουν δέσμευση για να αγωνίζονται για τα επόμενα 50 χρόνια στο Ισπανικό πρωτάθλημα, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αποπληρωμή, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συμμετάσχουν στη European Super League στην οποία παραμένουν ενεργά μέλη μαζί με τη Γιουβέντους.