Μέσι: Το Δεκέμβριο είχα πει στα παιδιά μου ότι θα μείνω στη Μπαρτσελόνα, ήταν πλήγμα για αυτά...

Ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξη του στο «ΒΒC» αποκαλύπτει τα ...παρασκήνια της αποχώρησης του από την Βαρκελώνη, ότι έκλαψε μαζί με την σύζυγο του Αντονέλα, όταν της είπε ότι δεν θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα και τη δυσκολία να το ανακοινώσει στα τρία τους παιδιά...

Μέσι: Το Δεκέμβριο είχα πει στα παιδιά μου ότι θα μείνω στη Μπαρτσελόνα, ήταν πλήγμα για αυτά...

Το νέο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε με την ανακοίνωση του από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά το να «κλείσει» το προηγούμενο, της Μπαρτσελόνα δεν ήταν και τόσο εύκολο.

Όχι μόνο για τον ίδιο, που ήταν ήδη 21 χρόνια στην Βαρκελώνη, παίζοντας, από τα τμήματα υποδομής, με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα», αλλά και για την οικογένεια του.

Στο παρασκήνιο της ανακοίνωσης της αποχώρησης του από την Καταλανική πρωτεύουσα και την Μπάρτσα αναφέρθηκε ο 34χρονος Αργεντινός μιλώντας σε συνέντευξη του στο «BBC»

Εκεί ανέφερε:

«Ο πατέρας μου (σ. και μάνατζερ του) ήρθε σπίτι για να μου το πει, γιατί είχε πάει το πρωί για να συναντήσει τον Λαπόρτα και όταν επέστρεψε, μου είπε τι συνέβη και ετοιμαζόταν να δει πώς θα το ανακοινώσω στην Αντονέλα και μετά στα παιδιά.

Της το είπα και κλάψαμε, πικραθήκαμε και μετά σηκωθήκαμε να δούμε πώς θα το πούμε στα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο γιατί τον Δεκέμβριο τους είχαμε ήδη πει ότι θα συνεχίσουμε, ότι θα μείνουμε. και ξέραμε το πλήγμα που επρόκειτο να είναι, ειδικά για τον Τιάγκο», πρόσθεσε εν συνεχεία, υποστηρίζοντας πως ελπίζει τα παιδιά του να προσαρμοστούν γρήγορα στη νέα τους ζωή:

«Πολλές φορές σκεφτόμαστε πάρα πολύ και τα παιδιά το αποδέχονται με τρόπο που δεν πιστεύουμε. Ο Τιάγκο ξέρω ότι είναι σαν εμένα, ότι υποφέρει από μέσα χωρίς να το εκφράσει, αλλά δεν είναι τίποτα σοβαρό. Θα προσαρμοστεί όπως προσαρμόζεται ο καθένας. Θα είναι μια νέα εμπειρία για εκείνον και θα αναπτυχθεί σε προσωπικό επίπεδο.

Μετά την ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα δεν ξέραμε τι θα κάνουμε. Δεν είχαμε τίποτα. Αυτή η νευρικότητα, η αβεβαιότητα. Πότε θα ξεκινούσε ξανά, πού θα πηγαίναμε, η αλλαγή για την οικογένεια. Ήταν περίπλοκο μέχρι να καταφέρω να αποχαιρετήσω τον κόσμο, να μιλήσω. Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε τόσο για τις ατομικές όσο και για τις οικογενειακές αλλαγές», εξήγησε ο Μέσι.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως επικοινωνούσε με τον Νεϊμάρ για τις επιλογές που είχε μέχρι να φτάσει στην Παρί.

«Όταν ο πατέρας μου άρχισε να μιλάει με τον Λεονάρντο (σ. αθλητικός διευθυντής Παρί), ο Νεϊμάρ το ήξερε ήδη. Άρχισα να του λέω όπως ο Ντι Μαρία και ο Παρέδες ότι υπάρχει η πιθανότητα να έρθω. Ήμασταν σε επαφή...»