Ρεάλ Μαδρίτης: Αγωγή κατά του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, όπως επίσης και του επενδυτικού fund CVC Capital Partners.

Ρεάλ Μαδρίτης: Αγωγή κατά του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας

Αγωγή κατά του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, όπως επίσης και της «CVC Capital Partners» κατέθεσε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η La Liga είχε έρθει σε συμφωνία με το επενδυτικό fund για την απόκτηση δανείου ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει τους συλλόγους μετά την οικονομική ζημιά που υπέστησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Το συγκεκριμένο δάνειο αναμένεται να αποπληρωθεί σε 50 χρόνια, ωστόσο στη συμφωνία υπάρχει παράλληλα όρος που δεσμεύει τις ομάδες να μην αγωνιστούν σε άλλη λίγκα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το πλάνο τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και της Μπαρτσελόνα, που συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την σύσταση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσει νομικές ενέργειες, αστικές και ποινικές, κατά του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, και κατά του Χαβιέρ ντε Χάιμε Γκουιχάρο, υπευθύνου του επενδυτικού ταμείου CVC, καθώς και κατά του ίδιου του επενδυτικού ταμείου CVC Capital Partners.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να ακυρώσει και να εξουδετερώσει πιθανές συμφωνίες που ενδέχεται να υιοθετηθούν κατά την προσεχή γενική συνέλευση της La Liga, που θα γίνει στις 12 Αυγούστου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «μερένχες».

Πέρα από την Ρεάλ Μαδρίτης, την πλήρη αντίθεσή της για την συγκεκριμένη συμφωνία έχει εκφράσει και η Μπαρτσελόνα.