Tα... γυρνάει τώρα ο Φλορεντίνο Πέρεθ για όσα είπε για τον πρόεδρο της Πόρτο και τον Ζόρζε Μέντες!

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα, θέλοντας ν' αμβλύνει τις εντυπώσεις για όσα είπε για εκείνον σε ηχογραφημένα αποσπάσματα, αλλά και για τον μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες περί παρατυπιών σε μεταγραφές... 

Tα... γυρνάει τώρα ο Φλορεντίνο Πέρεθ για όσα είπε για τον πρόεδρο της Πόρτο και τον Ζόρζε Μέντες!

Δεν τα έβαλε μόνο δόξες του παρελθόντος της Ρεάλ Μαδρίτης ο Φλορεντίνο Πέρεθ στα περίφημα ηχογραφημένα του αποσπάσματα, που αποκαλύπτει η Ισπανική εφημερίδα «El Confidencial» αλλά και με τον ομόλογο του της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα και τον Πορτογάλο μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες.

Κι ενώ για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας να λέει για τους Ραούλ, Κασίγιας, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μουρίνιο, Ντελ Μπόσκο, Φίγκο, Μίτσελ και Γκούτι περιορίστηκε να πει στην αρχή ότι είναι μια σκευωρία για την εμπλοκή του στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και κατόπιν ότι αυτά τα ηχογραφημένα είναι προϊόν υποκλοπής και αντικείμενο εκβιασμού, άλλαξε... τροπάρι για όσα εμφανίζεται να λέει για παρατυπίες στις μεταγραφές της Πόρτο με την συνδρομή του σούπερ ατζέντη.

Σχολιάζοντας τη μεταγραφή του Πέπε από την Πόρτο στη Ρεάλ το 2007 επί προεδρίας Ραμόν Καλδερόν, ο Πέρεθ δήλωσε:

«Αυτά τα 30.000.000 έφυγαν από εδώ και κατέληξαν εκεί, ναι. Τώρα πρέπει να δούμε πού βρίσκεται το αποδεικτικό τραπέζης. Το κάνει αυτό με τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του προέδρου της Πόρτο. Με αυτόν, όλα είναι περίεργα. Ο Μέντες κι αυτός πήραν λεφτά από τον Ρώσο (σ.σ. Ρόμαν Αμπράμοβιτς) με τη μεταγραφή του Ζοζέ Μουρίνιο, με τη μεταγραφή του Ρικάρντο Καρβάλιο, με τη μεταγραφή του Πάουλο Φερέιρα. Και αυτά τα λεφτά, αυτό που γίνεται είναι ότι τα πηγαίνουν στην Ελβετία. Πρέπει να βρεις αυτόν τον λογαριασμό στην Ελβετία».

Έτσι ο Πέρεθ έστειλε γράμμα στον πρόεδρο της Πόρτο για να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Βλέπετε σ' αυτήν την περίπτση υπάρχει το ενδεχόμενο τιμωρίας από τις οικονομικές αρχές, ενώ διακυβεύονται οι σχέσεις των δύο συλλόγο και με τον μάνατζερ...

Το βράδυ της Παρασκευής, η Πόρτο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την επιστολή του Πέρεθ προς τον Ντα Κόστα, στην οποία ο Ισπανός εργολάβος αναφέρει:

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη δημοσίευση μιας καταγραφής που έγινε από ένα δημοσιογράφο με αθέμιτο και παράνομο τρόπο και η οποία δημοσιεύτηκε από ένα μέσο με τρόπο εκτός νοήματος και έχοντας υποστεί επεξεργασία.

Όπως γνωρίζουμε, όλες οι διαδικασίες διαπραγματεύσεων στις οποίες συμμετείχαν οι σύλλογοί μας, με την παρέμβαση του κ. Ζόρζε Μέντες σε μερικές εξ αυτών, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια.

Πάντα συνέβαινε αυτό χάρη στη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό σς ως πρόεδρος ενός τέτοιου ένδοξου και φιλικού συλλόγου, και χάρη στον κ. Ζόρζε Μέντες στις διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετείχε.

Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο η προσωπική φιλία μας όσο και η εξαιρετική θεσμική σχέση μεταξύ των συλλόγων μας είναι πάνω από αυτές τις χειραγωγήσεις, τις οποίες διαβίβασα ήδη στα χέρια των δικηγόρων μου.

Μια αγκαλιά,

Φλορεντίνο Πέρεθ».