Σούπερ Καπ Κύπρου: Το σήκωσε η Ομόνοια, νίκησε (3-2) στα πέναλτι την Ανόρθωση

Η πρωταθλήτρια Ομόνοια κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Κύπρο, επικρατώντας 3-2 στα πέναλτι της κυπελλούχου Ανόρθωσης (1-1 κ.δ.) στον τελικό του Σούπερ Καπ. Τρία πέναλτι απέκρουσε ο Φαμπιάνο στη «ρώσικη ρουλέτα».

Σούπερ Καπ Κύπρου: Το σήκωσε η Ομόνοια, νίκησε (3-2) στα πέναλτι την Ανόρθωση

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος στην Κύπρο για την Ομόνοια. Οι πρωταθλητές ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές στον τελικό του Σούπερ Καπ με αντίπαλο την κυπελλούχο Ανόρθωση, καθώς κέρδισαν την «Κυρία» 3-2 στα πέναλτι στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας και σήκωσαν στον «ουρανό» της χώρας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Η κανονική διάρκεια είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Η Ομόνοια μπήκε δυναμικά στο ματς και μόλις στο 13’ κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Τσέποβιτς να κάνει το 1-0 έπειτα από γύρισμα του Μποτεάκ. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, η χαρά των «πρασίνων» δεν κράτησε πολύ. Λίγο πριν το φινάλε του 45λεπτου (και συγκεκριμένο στο 43’) η Ανόρθωση έφτασε στην ισοφάριση, με τον Χρυσοστόμου να γράφει το 1-1 με κεφαλιά από σέντρα του Aμπαρντζουμιάν.

Στην επανάληψη παρά τις επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και οι δύο σύλλογοι οδηγήθηκαν απευθείας στα πέναλτι, χωρίς να προηγηθεί παράταση. Στη «ρώσικη ρουλέτα» μοιραίοι παίκτες για την Ανόρθωση ήταν οι Καλτσάς, Αβραάμ και Λάφερτι που δεν κατάφεραν να σκοράρουν και η Ομόνοια με πρωταγωνιστής τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο πήρε τη νίκη με 3-2 που της χάρισε και το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ένα τρόπαιο που είναι το 17ο στην Ιστορία του συλλόγου, αλλά και πρώτο μετά το 2012.

«Ήταν καλό να κερδίσουμε όπως πάντα και ήμαστε ευχαριστημένοι. Για να ήμαστε δίκαιοι, το γήπεδο δεν βοήθησε καμία από τις δύο ομάδες, το έκανε λίγο πιο δύσκολο. Κοιτάζουμε για κάποιους παίχτες, αν τα καταφέρουμε θα είμαστε ευχαριστημένοι, αν όχι έχουμε αυτή την ομάδα», είπε ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ μετά το ματς.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Σεχού, Λέζιακς, Λάνγκ, Χούμποτσαν, Γκόμεθ, Χαραλάμπους (69’ Ψάλτης), Παπουλής (76’ Σάββα), Μποτεάκ, Ντούρις (76’ Κακουλλής), Τσέποβιτς
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορέϊα , Αντωνιάδης, Κορρέα, Ιωάννου, Χουσμπάουερ, Χρυσοστόμου (77’ Αβραάμ), Ρουσιάς (61’ Χριστοφή), Ντέλετιτς (65’ Καλτσάς), Λάφερτι

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΟΜΟΝΟΙΑ
Αστοχεί ο Γκόμεθ
1-0 ο Τσέποβιτς
2-1 ο Μποτεάκ
Αστοχεί ο Λέζιακς
3-2 ο Κακουλλής

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Αστοχεί ο Καλτσάς
1-1 ο Χουσμπάουερ
Αστοχεί ο Αβραάμ
2-2 ο Χριστοφή
Αστοχεί ο Λάφερτι