Μπενφίκα: Υπηρεσιακός πρόεδρος ο Ρουί Κόστα

Ο Ρουί Κόστα θα αντικαταστήσει τον Λουίς Φελίπε Βιέιρα, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος, στην προεδρία της Μπενφίκα.

Μπενφίκα: Υπηρεσιακός πρόεδρος ο Ρουί Κόστα

Η Μπενφίκα διόρισε την Παρασκευή (9/7) ως υπηρεσιακό πρόεδρο τον παλιό μεγάλο άσο της, Ρουί Κόστα, προκειμένου να αντικαταστήσει στην προεδρία τον Λουίς Φελίπε Βιέιρα, ο οποίος ανεστάλη απ’ τα καθήκοντά του, μετά τη σύλληψη του στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Σε επίσημη ανακοίνωση τους οι Λουζιτανοί ανέφεραν πως ο 49χρονος Ρουί Κόστα, που είχε τη θέση του αντιπροέδρου του κλαμπ, αναλαμβάνει την προεδρία «...με άμεση ισχύ, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του συλλόγου. Ο διορισμός του είχε την ομόφωνη υποστήριξη όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Μπενφίκα».

Ο Βιέιρα, που είχε εκλεχθεί ξανά στην προεδρία της ομάδας τον περασμένο Οκτώβριο, τέθηκε υπό κράτηση την Τετάρτη (7/7) στο πλαίσιο έρευνας για συμφωνίες αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενδέχεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στο πορτογαλικό κράτος και σε πολλές εταιρείες και θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή τις επόμενες ημέρες.

Η εισαγγελία της Λισσαβόνας ισχυρίστηκε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Βιέιρα (απάτη, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία), διαπράχθηκαν από το 2014, ενώ συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα, που δεν κατονομάστηκαν από τον εισαγγελέα.