Σύλληψη του προέδρου της Μπενφίκα για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»!

Στο πλαίσιο ερευνών που αφορούν την απάτη και το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» η Πορτογαλική Αστυνομία προέβη στην σύλληψη του προέδρου της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα

Σύλληψη του προέδρου της Μπενφίκα για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»!

Παρτίδες με τον νόμο απέκτησε ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη (7/7) το απόγευμα στο πλαίσιο ερευνών για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο 72χρονος παράγοντας φέρεται να βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς προ μηνών του συλλόγου από την εταιρία Benfica SGPS, η οποία αποδείχθηκε ότι θα γινόταν με πόρους από την ίδια την ομάδα!

Η αρμόδια αρχή εμπορίου της Πορτογαλίας μπλόκαρε τη μεταβίβαση των μετοχών και η έρευνά της προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών για ξέπλυμα χρήματος, αφού από αυτές τις, εικονικές, μεταβιβάσεις μετοχικών πακέτων θα ευνοούταν κατά 8.000.000 ευρώ ο συνεργάτης του Βιέιρα, Ζοζέ Αντόνιο ντος Σάντος, καθώς και εταιρίες του Βιέιρα.

Ο διοικητικός ηγέτης των «αετών της Λισσαβώνας» από το 2000 θα διανυκτερεύσει στο κρατητήριο την Τετάρτη, σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, ώστε την Πέμπτη (08/07) να παρουσιαστεί στο δικαστήριο που θα κρίνει αν πρέπει να προφυλακιστεί.