Σάρι για Γιουβέντους: Όταν πήραμε πρωτάθλημα δεν...πανηγυρίσαμε, το έκαναν τώρα που βγήκαν τέταρτοι!

Ο Μαουρίτσιο Σάρι παραδέχθηκε ότι μετάνιωσε που έφυγε από την Τσέλσι ,ενώ εξέθεσε τη Γιουβέντους για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κατάκτηση του σκουντέτο, εν αντιθέσει με την φετινή κατάληψη της 4ης θέσης από τους «μπιανκονέρι»! 

Σάρι για Γιουβέντους: Όταν πήραμε πρωτάθλημα δεν...πανηγυρίσαμε, το έκαναν τώρα που βγήκαν τέταρτοι!

O Mαουρίτσιο Σάρι ετοιμάζεται για την επιστροφή του στους πάγκους, μετά από ένα χρόνο... αγρανάπαυσης, ως τεχνικός της Λάτσιο, αλλά δεν ξεχνά το πως έφτασε μέχρι ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της «αιώνιας πόλης».

Ειδικά την εμπειρία του στη Γιουβέντους που προηγήθηκε (σ. την σεζόν 2019-20) και παρότι ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος (σ. παρθενικού της καριέρας του) τον οδήγησε στο ...ταμείο ανεργίας!

Ο Ναπολιτάνος τεχνικός σε συνέντευξή του στο «Sportitalia», ήταν λάβρος κατά της Γιουβέντους, καθώς θεωρεί ότι αδικήθηκε από τους ιθύνοντες της «γηραιάς κυρίας» κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της ομάδας.

«Το πρωτάθλημα με τη Γιουβέντους θεωρήθηκε δεδομένο. Και εκτός, αλλά μπορώ να πω και εντός ομάδας. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα χωρίς να το... πανηγυρίσουμε, ο καθένας δείπνησε σπίτι του», είπε αρχικά, για να συνεχίσει το ...πετσόκομμα με μπόλικη δόση ειρωνείας:

«Προφανώς η κατάλληλη χρονιά ήταν η φετινή, μετά την κατάληψη της τέταρτης θέσης και αφού τους είδα να πανηγυρίζουν, πιστεύω ότι η κατάσταση είναι ιδανική...»

Ο 62χρονος τεχνικός πάντως δεν παρέλειψε την αυτοκριτική, ειδικά αναφορικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από την Τσέλσι και να επιστρέψει στην Ιταλία (για χάρη των «μπιανκονέρι»), παρότι με τους «μπλε» είχε κατακτήσει το Europa League (σ. πρώτος τίτλος της καριέρας του).

«Στην Τσέλσι έκανα ένα τεράστιο λάθος, αυτό του να θέλω να επιστρέψω στην Ιταλία με κάθε κόστος. Η Μαρίνα (σ. σύζυγος του) αντιστάθηκε στο να αποχωρήσω από την Τσέλσι, αλλά είχα αυτή την επιθυμία.

Η Τσέλσι είναι μια θαυμάσια ομάδα, τις επόμενες σεζόν πήραν πολλά νεαρά ταλέντα που ταίριαζαν στη φιλοσοφία μου. Βίωσα μια παράξενη σεζόν, όπου ο Αμπράμοβιτς δεν είχε δικαίωμα να πάει στην Αγγλία.

Ήταν μια λίγο δύσκολη κατάσταση, όλα στα χέρια της Μαρίνας, η οποία είχε πολλά προβλήματα να λύσει. Μετά ήρθαν ο Βέρνερ, ο Χάβερτς, ο Μάουντ, ο Ζιγιές. Όλοι ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου".

Εξάλλου ο Σάρι αποκάλυψε κάτι που θα τον κάνει αγαπητό στις τάξεις των οπαδών της Λάτσιο. Ότι μίλησε με την Ρόμα, πριν καταλήξει στην συμπολίτισσα της.

«Δεν ξέρω, δεν μίλησα ποτέ προσωπικά. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους μου φτάσαμε κοντά, αλλά δεν ξέρω...»