Επίσημο: Στην Έβερτον για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ράφα Μπενίτεθ!

Παρά τις αντιδράσεις μερίδας οπαδών της Έβερτον, η διοίκηση του κλαμπ ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ για την τεχνική ηγεσία των «ζαχαρωτών» την Τετάρτη (30/6).

Επίσημο: Στην Έβερτον για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ράφα Μπενίτεθ!

Είναι πλέον επίσημο: Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι ο νέος προπονητής της Έβερτον, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο σύλλογος του Λίβερπουλ.

Ο 61χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τα «ζαχαρωτά», παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν εκφράσει οπαδοί της Έβερτον για ενδεχόμενη πρόσληψή του.

Το γεγονός ότι ο Μπενίτεθ είχε εργαστεί παλιότερα στην άλλη ομάδα της πόλης -και μισητή αντίπαλο της Έβερτον-, τη Λίβερπουλ, καθιστά ανεπιθύμητο τον πολύπειρο Ισπανό σε σημαντική μερίδα φίλων της ομάδας, ωστόσο η συμφωνία προχώρησε κανονικά.

Οπαδοί της Έβερτον σε Μπενίτεθ: «Ξέρουμε πού μένεις, μην υπογράψεις» (pic)

«Είμαι ενθουσιασμένος που ήλθα στην Έβερτον. Καθ' όλη τη διάρκεια των συζητήσεων εντυπωσιάστηκα από τις φιλοδοξίες που έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας και από την επιθυμία τους να φέρουν επιτυχίες γι' αυτό το ιστορικό κλαμπ. Είμαι αποφασισμένος να παίξω σημαντικό ρόλο, βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», δήλωσε ο Μπενίτεθ.

Ο δε μεγαλομέτοχος της Έβερτον, Φαρχάντ Μοσίρι, σχολίασε για τη συμφωνία: «Ο Ράφα μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα με τις γνώσεις και την εμπειρία του, αλλά πάνω απ' όλα με το πάθος και τη δίψα που έδειξε για να έρθει στην Έβερτον. Είναι αποδεδειγμένα νικητής και πιστεύουμε ότι θα φέρει επιτυχίες στο κλαμπ. Πρέπει να είμαστε από τους πρωταγωνιστές στη Λίγκα και να κερδίζουμε τρόπαια».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μπενίτεθ γίνεται μόλις ο δεύτερος προπονητής σε διάστημα τριών αιώνων που θα έχει εργαστεί και στις δύο ομάδες της πόλης. Πρώτος ήταν Έντουαρντ Μπάρκλεϊ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Έβερτον (1888) και ακολούθως της Λίβερπουλ (1892).