Μπουφόν: Όχι σε ομάδες Champions League, για να επιστρέψω στην Πάρμα!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν πριν από την παρουσίαση του από την Πάρμα, όπου επέστρεψε μετά από 20 χρόνια, αποκάλυψε ότι απέρρψιε πρόταση δύο ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League.

Μπουφόν: Όχι σε ομάδες Champions League, για να επιστρέψω στην Πάρμα!

Tι κι αν ο μοναδικός τίτλος σε διασυλλογικό επίπεδο που του λείπει είναι εκείνος του Champions League;

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε πως παρότι είχε στα χέρια του δύο προτάσεις από ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσεις ούτως ώστε να κυνηγήσει τον στόχο του εκείνος προτίμησε να συμβιβαστει με το ότι δεν θα περιλαμβάνει το παλμαρέ του την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά», προκειμένου να βοηθήσει την Πάρμα να επιστρέψει στην Serie A (απ' όπου υποβιβάστηκε στο τελευταίο πρωτάθλημα).

Αυτά ειπώθηκαν από τον 43χρονο κίπερ - που μετά από 20 χρόνια απουσίας επέστρεψε στους «ντουκάλι» για να κλείσει εκεί την καριέρα του - με πάνω από 1.000 οπαδούς να συγκεντρώνονται μάλιστα το βράδυ της Τρίτης (22/6) στο «Ένιο Ταρντίνι» για να τον αποθεώσουν

Στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα σε μερίδα φανατικών που τον είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο.

Λίγο νωρίτερα ο εμβληματικός κίπερ είχε πει στο "Sky Sport Italia":

"Έχω πολλές αναμνήσεις από εδώ και έχω ως κίνητρο να γράψω λίγες ακόμα σημαντικές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ήρθα εδώ, μαζί με άλλους 999 λόγους.

Έχω την ανάγκη να είμαι χαρούμενος και η Πάρμα είναι ένα μέρος που με αγαπάει όσο τους αγαπώ και εγώ", τόνισε ο έμπειρος κίπερ, για να προσθέσει με νόημα:

«Είχα δύο ευκαιρίες να πάω σε ομάδες που διεκδικούν το Champions League, όχι όμως ως πρωταγωνιστής. Αποδέχτηκα το ρόλο του αναπληρωματικού στην Γιουβέντους λόγω του ισχυρού δεσμού μου και της φιλίας μου με τους ανθρώπους εκεί, αλλά δεν ήθελα να συνεχίσω να το κάνω αυτό για άλλα δύο χρόνια.

Ο κόσμος ξεχνάει, αλλά η Πάρμα είναι ο τέταρτος πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Ιταλία όσον αφορά σε ευρωπαϊκούς τίτλους. Είναι ένας σύλλογος με δύσκολο παρόν αλλά με ένδοξο παρελθόν και πιστεύω με ένα υπέροχο μέλλον».