Δακρύβρεχτο το αντίο του Σέρχιο Ράμος στην Ρεάλ Μαδρίτης...

Με δάκρυα στα μάτια ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές μετά από 16 χρόνια «χωρίζουν»

Δακρύβρεχτο το αντίο του Σέρχιο Ράμος στην Ρεάλ Μαδρίτης...

Έπειτα από 16 χρόνια κοινής πορείας (και έξι που έφερε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο...) ο Σέρχιο Ράμος και η Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθούν πλέον διαφορετικούς δρόμους.

Η στιγμή που η Μαδρίτη λάτρεψε και μίσησε τον Σέρχιο Ράμος (vid)

Της ανακοίνωσης της Τετάρτης (16/06) ακολούθησε, την Πέμπτη (17/07) αποχαιρετιστήρια, συνέντευξη Τύπου στο «Μπερναμπέου» του εμβληματικού Ανδαλουσιάνου αμυντικού.

Ο οποίος με δάκρυα στα μάτια παραδέχθηκε πως είναι: «Από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Κανείς δεν μπορεί να είναι έτοιμος να φύγει από δω...»

Ο 35χρονος ευχαρίστησε τους ανθρώπους των «μερένγκες» για όσα έζησε στα χρόνια που παρέμεινε στο σύλλογο όπου κατέκτησε 22 τίτλους (4 Champions League, 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και δύο Κύπελλα Ισπανίας) διανθίζοντας τις 671, συνολικά, συμμετοχές του με 101 γκολ (καίτοι αμυντικός).

Ο Ράμος ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:
«Ήρθε η στιγμή να πω αντίο, μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, να πω αντίο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήρθα εδώ με τον πατέρα μου να μου κρατά το χέρι...».

Εκείνη τη στιγμή ο Ράμος λύγισε.

Σκούπισε τα δάκρυά του και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος:

«Ήταν αναπόφευκτο να συγκινηθώ. Θα προτιμούσα να πω το αντίο στο γήπεδο μας, το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»...».

Για να προσθέσει: «Θα επιστρέψω μια μέρα, είμαι σίγουρος. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα κουβαλάω τις στιγμές που έζησα εδώ για όλη μου τη ζωή».

Στη συνέχεια ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον αγκάλιασε και του έδωσε ένα χρυσό και διαμαντένιο έμβλημα, ως δώρο για την προσφορά του στους Μαδριλένους όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Ράμος τα εξής: «Ευχαριστώ που υπερασπίστηκες το έμβλημα και τη φανέλα μας. Για όλους τους Μαδριλένους, θα είσαι για πάντα ο πρωταγωνιστής του δέκατου Champions League. Το γκολ στο 93ο λεπτό στη Λισαβόνα σημαίνει πάρα πολλά για εκατομμύρια φιλάθλους» είπε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφερόμενος στο τέρμα που ισοφάρισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο τελευταίο λεπτό του τελικού του 2014, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση.

Η προσφορά με ...ημερομηνία λήξης!

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρχιο Ράμος αποχώρησε αφού οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν σχετικά με την ανανέωση του, αφού ο Ανδαλουσιάνος δεν συναινούσε με την πρόταση περικοπής των «μπλάνκος» για να συνεχίσει με τη λευκή φανέλα...

Μάλιστα δεν έλειψαν τα ...καρφιά του αμυντικού αφού όπως είπε: «Όταν αποδέχθηκα την προσφορά της ομάδας έμαθα ότι εκείνη είχε... λήξει! Δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να υπάρχει τελεσίγραφο. Ωστόσο δεν θα πω κάτι κακό για τον πρόεδρο...»