Οι ποδοσφαιριστές που κατέρρευσαν στο γήπεδο

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στην πρεμιέρα της Δανίας στο Euro 2020 δεν ήταν η πρώτη που σημειώθηκε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Οι ποδοσφαιριστές που κατέρρευσαν στο γήπεδο

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020 «πάγωσε» το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών: Είχε προειδοποιήσει την UEFA πριν το περιστατικό με τον Έρικσεν

Ωστόσο ο Δανός δεν είναι η πρώτη περίπτωση ποδοσφαιριστή που χάνει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταρρεύσει στο γήπεδο πριν τον Έρικσεν:

ΦΑΜΠΡΙΣ ΜΟΥΑΜΠΑ
Ο μέσος των Μπόλτον Γουόντερερς κατέρρευσε στο γήπεδο σε αγώνα του FA Cup το 2012, λόγω καρδιακής ανακοπής και για 78 λεπτά ήταν κλινικά «νεκρός», πριν τον επαναφέρουν στη ζωή. Ο πρώην μέσος της Εθνικής Αγγλίας U21 αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά την ηλικία των 24 ετών.

ΜΠΑΦΕΤΙΜΠΙ ΓΚΟΜΙΣ
Ο Γάλλος επιθετικός έχει καταρρεύσει αρκετές φορές στο γήπεδο λόγω προβλημάτων υγείας που τον υποχρέωναν σε λιποθυμίες. Τα δυσάρεστα περιστατικά είχαν διαδραματιστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του σε Σουόνσι, Γαλατασαράι και Αλ-Χιλάλ.

ΜΑΡΚ ΒΙΒΙΕΝ ΦΟΕ
Ο μέσος του Καμερούν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2003. Το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε να τον επαναφέρει για αρκετή ώρα. Ωστόσο, απέτυχαν οι προσπάθειές τους και ο ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε νεκρός.

ΑΝΤΟΝΙΟ ΠΟΥΕΡΤΑ
Ο μέσος της Σεβίλλης κατέρρευσε στην πρεμιέρα της La Liga 2007-08, απέναντι στη Χετάφε και, παρόλο που αποχώρησε από το γήπεδο μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχθηκε, έχασε τις αισθήσεις του ξανά στα αποδυτήρια.
Ο Ισπανός είχε διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο, όπου πέθανε τρεις ημέρες αργότερα από «ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων», λόγω καρδιακής ανακοπής σε ηλικία 22 ετών.

ΤΣΙΚ ΤΙΟΤΕ
Τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του από τη Νιούκαστλ, ο μέσος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με την κινεζική Beijing Enterprises. Ο 30χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

ΜΙΚΛΟΣ ΦΕΧΕΡ
Ο επιθετικός της Ουγγαρίας αγωνιζόταν στην Μπενφίκα τον Ιανουάριο του 2004 όταν στον αγώνα με τη Γκιμαράες σωριάστηκε στο χορτάρι έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή.

Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 24χρονο πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον αναζωογονήσουν για σχεδόν 90 λεπτά πριν κηρυχθεί νεκρός.