Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών: Είχε προειδοποιήσει την UEFA πριν το περιστατικό με τον Έρικσεν

Η FIFPro είχε στείλει επιστολή στην UEFA,πριν την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν, για το «φορτωμένο» αγωνιστικό πρόγραμμα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την υγεία των ποδοσφαιριστών. 

Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών: Είχε προειδοποιήσει την UEFA πριν το περιστατικό με τον Έρικσεν

Τα τελευταία χρόνια το αγωνιστικό πρόγραμμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχει αυξηθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Γιατρός Δανίας: «Όταν πλησίασα τον Έρικσεν, είδα πως δεν είχε αναπνοή»

Με νέα της επιστολή προς την UEFA, η FIFPro είχε εκφράσει την ανησυχία της για τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κατάσταση της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Euro 2020: Η σωτήρια για τον Έρικσεν παρέμβαση του Κιάερ

Μάλιστα η επιστολή είχε σταλεί λίγες ώρες πριν την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου».