Στην Amazon αντί 250 εκατομμυρίων ευρώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1!

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, Αmazon, βρήκε τηλεοπτική «στέγη» η κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της Γαλλίας, Ligue 1, αντί 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Amazon αντί 250 εκατομμυρίων ευρώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1!

Μια καινοτομία κατέγραψε η Γαλλική, Ligue 1, σε σχέση με τα υπόλοιπα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αφού έγινε το πρώτο που παραχωρεί τα τηλεοπτικά της δικαιώματα σε ψηφιακή πλατφόρμα!

Πρόκειται για την Amazon, η οποία απέκτησε για τα προσεχή τρία χρόνια τα δικαιώματα προβολής των αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας της Γαλλίας.

Η Amazon υπέγραψε συμφωνία με τη διοργανώτρια αρχή για τη μετάδοση οκτώ απ' τα 10 παιχνίδια κάθε αγωνιστικής, με τα υπόλοιπα να τα αναλαμβάνει το Canal+, που είχε τα δικαιώματα (το τελευταίο διάστημα με το BeIN Sports), πριν αναμιχθεί πέρυσι η MediaPro.

Ο αμερικανικός κολοσσός ψυχαγωγίας θα δίνει 250.000.000 ευρώ το χρόνο, ενώ με ακόμη 9.000.000 ετησίως θα δείχνει και 8 παιχνίδια της Ligue 2.

Το Canal+ θα δίνει 322.000.000 το χρόνο για τα υπόλοιπα 2 παιχνίδια κάθε αγωνιστικής, ωστόσο θα έχει την πρώτη επιλογή στις 28 από τις 38 αγωνιστικές της σεζόν, την τρίτη επιλογή σε 10 αγωνιστικές και την τέταρτη σε όλες τις αγωνιστικές.

Στο ...κόλπο παραμένει και το BeIN Sports, που εξαγόρασε τα δικαιώματα για 2 αγώνες της Ligue 2 κάθε εβδομάδα, έχοντας και προτεραιότητα στην επιλογή.

Τέλος, η γαλλική εταιρία Free θα καταβάλλει 42.000.000 για video on demand, αυξάνοντας το ποσό που θα εισπράττει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα σε 663.000.000.

Εξέλιξη που προκάλεσε ανακούφιση στη Γαλλική Λίγκα αφού ύστερα από το φιάσκο της περασμένης σεζόν και το «σπάσιμο» της συμφωνίας που προκάλεσε κίνδυνο ακόμα και για χρεοκοπία συλλόγων.