Μάντσεστερ Σίτι: Ο Φόντεν νεαρός παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ! (pics)

Ο 21χρονος Φιλ Φόντεν, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα Αγγλίας και φτάνοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αναδείχθηκε καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ!

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Φόντεν νεαρός παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ! (pics)

Οι διακρίσεις συνεχίζουν να έρχονται για τη Μάντσεστερ Σίτι, έστω κι αν έχει ήδη ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2020-21.

Οι «γαλάζιοι», οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Αγγλία τη φετινή σεζόν, είδαν τα ατομικά βραβεία τους να... τριτώνουν, αφού μετά τον Πεπ Γκουαρντιόλα που αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής και τον Ρούμπεν Ντίας, ο οποίος αναγορεύτηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς, τη σκυτάλη πήρε ο Φιλ Φόντεν!

Συγκεκριμένα ο 21χρονος αριστερός εξτρέμ των «Σίτιζενς» κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ για τη χρονιά 2020-21.

Σημειώνεται ότι ο Φόντεν αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα της Σίτι από τον Ιούλιο του 2017, έχοντας πάρει «προαγωγή» από την ομάδα νέων του συλλόγου, και μέσα σε αυτή την τετραετία μετράει 124 συμμετοχές, 31 γκολ και 22 ασίστ με τους «πολίτες» σε όλες τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Η χρονιά που μόλις τελείωσε ήταν η πιο παραγωγική μέχρι στιγμής στην καριέρα του ταλαντούχου νεαρού διεθνούς Άγγλου. Για την ακρίβεια, έπαιξε σε 50 αγώνες με τη Μάντσεστερ Σίτι (13 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 28 στο αγγλικό πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο και 4 στο Λιγκ Καπ), με απολογισμό 16 γκολ (3+9+2+2 αντίστοιχα) και 10 ασίστ (3+5+0+2).

Το τρέχον συμβόλαιο του Φόντεν με τη φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου του 2024.