Ο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι στην τεχνική της ηγεσία, ο οποίος νωρίτερα είχε λύσει την συνεργασία του με την Έβερτον.

Ο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι τελικά ο διάδοχος του Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί το προηγούμενο διάστημα τα ονόματα των Αντόνιο Κόντε, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Ραούλ και Τσάμπι Αλόνσο να γράφτηκαν στα διεθνή Μέσα ενημέρωσης ως υποψήφια για τον πάγκο των «μερένγκες», ωστόσο ο Ιταλός προπονητής της Έβερτον έμελλε τελικά να είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της «βασίλισσας» για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο.

Η Ρεάλ ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αντσελότι, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο της Έβερτον και συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μαδριλένους.

Η προηγούμενη φορά που ο 61χρονος είχε καθίσει στον πάγκο των «μερένγκες» ήταν την διετία 2013-2015 κατά την οποία οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του Champions League (2013-2014), του ισπανικού Κυπέλλου (2013-2014), του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (2014), όπως επίσης και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (2014).

Πριν την ανακοίνωση της Ρεάλ, είχε προηγηθεί αυτή της Έβερτον που ενημέρωνε για την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Ιταλό. Στην αγγλική ομάδα ο 61χρονος βρισκόταν από τον Δεκέμβρη του 2019 με απολογισμό 31 νίκες, 14 ισοπαλίες και 22 ήττες σε 67 συνολικά παιχνίδια.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους παίκτες, τους οπαδούς της Έβερτον για την μεγάλη υποστήριξη που μου έδωσαν κατά την διάρκεια της πορείας μου στον σύλλογο. Σέβομαι απεριόριστα όλους στον σύλλογο και ελπίζω να επιτύχουν τους στόχους που έχουν στο μέλλον. Παρότι απόλαυσα το διάστημα μου στην Έβερτον, μου δόθηκε μια απροσδόκητη ευκαιρία που πιστεύω ότι είναι η σωστή κίνηση για μένα και την οικογένειά μου αυτή την στιγμή», είπε σε δήλωσή του ο Αντσελότι.