Coupe de France: Έκανε τα πάντα ο Εμπαπέ, Κυπελλούχος η Παρί Σεν Ζερμέν! (vids)

Ο Εμπαπέ «σέρβιρε» το πρώτο γκολ στον Ικάρντι και σκόραρε μόνος του το δεύτερο στον μεγάλο τελικό του Coupe de France κόντρα στη Μονακό, οδηγώντας την Παρί Σεν Ζερμέν στη νίκη με 2-0 και στο 14ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Coupe de France: Έκανε τα πάντα ο Εμπαπέ, Κυπελλούχος η Παρί Σεν Ζερμέν! (vids)

Το 14ο Κύπελλο Γαλλίας στην ιστορία της πανηγυρίζει από αργά το βράδυ της Τετάρτης η Παρί Σεν Ζερμέν! Η ομάδα της πρωτεύουσας επικράτησε 2-0 της Μονακό στον μεγάλο τελικό του «Stade de France» και κατέκτησε την 6η κούπα της στις επτά τελευταίες διοργανώσεις.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Παρί ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι - ποιος άλλος- ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος στο α' ημίχρονο «σέρβιρε» το πρώτο γκολ της ομάδας του στον Μάουρο Ικάρντι για το 0-1 στο 19', ενώ στο 81' έστειλε ο ίδιος τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία για το τελικό 0-2.

Στο πρώτο γκολ τεράστια ευθύνη έχει ο στόπερ Αξέλ Ντισασί της Μονακό, καθώς κάνει καταστροφικό λάθος στα όρια της μεγάλης περιοχής των Μονεγάσκων, από το οποίο και ήρθε το κλέψιμο του Εμπαπέ που κατέληξε στο τέρμα του Ικάρντι.

Η Μονακό, η οποία έφτασε σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας για πρώτη φορά μετά το 2010, διεκδικούσε το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της, ωστόσο έχασε τον πέμπτο τελικό σε δέκα αναμετρήσεις στον θεσμό. Το τελευταίο της Κύπελλο ήταν αυτό του 1991...

ΜΟΝΑΚΟ (Νίκο Κόβατς): Μαγέτσκι, Σιντιμπέ, Ντισασί (74' Μπαντιασίλ), Μαριπάν, Ενρίκε, Αγκιλάρ (46' Ντιατά), Γκολόβιν, Φοφανά (60' Ζέλσον Μαρτίνς), Φόλαντ (74' Φάμπρεγας), Τσουαμενί, Μπεν Γεντέρ (60' Γιόβετιτς).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (68' Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κέρερ, Ντιαλό, Παρέδες (79' Ερέρα), Γκουέιε, Περέιρα, Ντι Μαρία, Εμπαπέ, Ικάρντι (79' Κιν).