Μάρκο Ρόις: «Αποφάσισα μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή να μην πάω στο Euro»

Δίχως τον Μάρκο Ρόις θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα της Γερμανίας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι, με τον αρχηγό της Ντόρτμουντ να ανακοινώνει μέσω «Instagram» την απόφασή του.

Μάρκο Ρόις: «Αποφάσισα μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή να μην πάω στο Euro»

Χωρίς τον Μάρκο Ρόις στην αποστολή της θα πορευτεί η εθνική ομάδα της Γερμανίας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το προσεχές καλοκαίρι. Ο αρχηγός της Μπορούσια Ντόρτμουντ με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι δεν θα αγωνιστεί στην διοργάνωση, καθώς έχει ανάγκη από ξεκούραση μετά από μια πολύ απαιτητική σεζόν με τους Βεστφαλούς.

Μάλιστα, γνωστοποίησε στο «Instagram» ότι μίλησε με τον ομοσπονδιακό του προπονητή, Γιόακιμ Λεβ, για το σχετικό θέμα και δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της «νασιονάλμανσαφτ» για διάκριση στον θεσμό.

«Γεια σας,

Μετά από μια περίπλοκη, κουραστική και τελικά -ευχαριστώ τον Θεό- επιτυχημένη σεζόν, αποφάσισα μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή να μην πάω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτή η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη για μένα γιατί είμαι πάντα γεμάτος περηφάνια όταν μου δίνεται η ευκαιρία να εμφανίζομαι με την εθνική ομάδα της χώρας μου.
Αλλά μετά από μια πολύ έντονη χρονιά για μένα προσωπικά και μετά την επίτευξη των στόχων μου με τη Ντόρτμουντ, αποφάσισα να δώσω στο σώμα μου χρόνο να ανακάμψει!

Θα χρησιμοποιήσω το διάλειμμα έτσι ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω τη νέα σεζόν με τον καλύτερο τρόπο! Εύχομαι στον «Γιόγκι» και στην ομάδα μας το καλύτερο για το Euro και ως οπαδός θα χαρώ και θα κρατάω τα δάχτυλά μου σταυρωμένα», ανέφερε ο 32χρονος άσος.