Πρωταθλήτρια Τουρκίας η Μπεσίκτας !

Η Μπεσίκτας κέρδισε στη Σμύρνη την Γκέζτεπε (1-2) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας (σε ισοβαθμία με την Γαλατάσαραϊ) για 16η φορά στην ιστορία της

Πρωταθλήτρια Τουρκίας η Μπεσίκτας !

Δραματικό φινάλε είχε, όπως αναμενόταν άλλωστε, το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Εκεί όπου μπήκαν ισόβαθμοι στην τελευταία αγωνιστική η Μπεσίκτας και η Γαλατάσαραϊ και αμφότεροι κέρδισαν τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να πάρει τον τίτλο στα… σημεία η Μπεσίκτας.

Η ομάδα του Σεργκέν Γιαλτσίν κέρδισε στην Σμύρνη την βαθμολογικά αδιάφορη Γκέζτεπε (1-2) και με πολύ άγχος πήρε τον τίτλο με 84 βαθμούς, όσους και η Γαλατάσαραί, που την ίδια ώρα επικράτησε (3-1) της επίσης αδιάφορης Μαλάτιασπορ, αλλά έμεινε δεύτερη στην ισοβαθμία. Τρίτη, με 82 βαθμούς, κατετάγη η Φενέρμπχτσε που κέρδισε (1-2) στην έδρα της Καϊσέρισπορ.

Σώθηκε εξάλλου, η προηγούμενη πρωταθλήτρια, Μπασάκσεχιρ, χάρη στον εξαιρετικό τελευταίο μήνα της σεζόν, όπου μέτρησε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε πιο πρόσφατα ματς της περιόδου. Οι «οράνιε» νίκησαν και στο φινάλε στην έδρα της Ρίζεσπορ (0-2).