Bundesliga: Στο Champions League Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ! (highlights)

Η Ντόρτμουντ που κέρδισε στο Μάιντζ (1-3) και η Βόλφσμπουργκ που πήρε ισοπαλία στην Λειψία (2-2) διασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Champions League! Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Στο Champions League Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ! (highlights)

Από εκεί που ολοκλήρωσαν τον τελικό του κυπέλλου συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στην 37η αγωνιστική του πρωταθλήματος η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Λειψία. Η Ντόρτμουντ έπειτα από τον θρίαμβο της περασμένης Πέμπτης, έδωσε συνέχεια με τιο άνετο πέρασμα από την έδρα της Μάιντζ (1-3), σφραγίζοντας την παρουσία της στην τετράδα του Champions League.

Αντίθετα, η Λειψία σε διαρκή κάμψη, μόλις που έσωσε τον πόντο της ισοπαλίας (2-2), με αντίπαλο την Βόλφσμπουργκ. Και ο βαθμός πάντως έκανε την δουλειά για τους «λύκους» που με τη σειρά τους κλείδωσαν και μαθηματικά την θέση τους στην τετρλαδα και στην κορυφαία δισασυλλογική διοργάνωση.

Τα ματς του Σαββάτου

Το χειρότερο δυνατό σενάριο ίσχυσε το Σάββατο για τη Βέρντερ, η οποία ηττήθηκε στο Άουγκσμπουργκ και πλέον βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού, μόλις μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της φετινής Bundesliga.

Η ομάδα της Βρέμης γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0, την ώρα που η Αρμίνια έπαιρνε βαθμό απέναντι στη Χόφενχαϊμ (1-1), ενώ Χέρτα και Κολωνία έμεναν στο ισόπαλο 0-0.

Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής σημειώθηκε στον αγώνα της Σάλκε με την Άιντραχτ, όπου οι ήδη υποβιβασμένοι γηπεδούχοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-3 και «ψαλίδισαν» σημαντικά τις ελπίδες της ομάδας της Φρανκφούρτης για έξοδο στο Champions League.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Μπάγερν αρκέστηκε στο ισόπαλο 2-2 στην έδρα της Φράιμπουργκ παρά το ρεκόρ του Λεβαντόφσκι, η Μπάγερ μοιράστηκε τους βαθμούς με την Ουνιόν (1-1), ενώ η... κατρακύλα της Γκλάντμπαχ συνεχίστηκε με νέα ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Στουτγκάρδη (1-2).

Το προφίλ της 33ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/5

Γκλάντμπαχ – Στουτγκάρδη 1-2
(45'+1' Στιντλ - 72' Εντό, 77' Κάλαϊτζιτς)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ουνιόν Βερολίνου 1-1
(27' Φριτς - 72' Πογιάνπαλο)

Φράιμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 2-2
(29' Γκούλντε, 81' Γκούντερ - 26' πέν. Λεβαντόφσκι, 53' Σανέ)

Χέρτα Βερολίνου – Κολωνία 0-0

Σάλκε – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-3
(15' Χούντελαρ, 52' Ιντρίζι, 60' Φλικ, 64' Χόουπ - 29', 73' Αντρέ Σίλβα, 51' Εντικά)

Άουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 2-0
(57' Ράνι Κεντίρα, 90' πέν. Καλιγκιούρι)

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Χόφενχαϊμ 1-1
(23' Φογκλζάμερ - 5' Κράμαριτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/5

Μάιντζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-3

(90' Κουασόν-24' Γκερέιρο, 42' Ρόις, 80' Μπραντ)

Λειψία – Βόλφσμπουργκ 2-2

(51' Κλάιφερτ, 78' Σάμποιτζερ-12', 45' Φίλιπ)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ