Το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και ο Ολυμπιακός

Στο αποψινό (13/5, 22:15) εξ΄ αναβολής ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρη προτίμηση για το νικητή. Ή έστω την ισοπαλία...

Το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και ο Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ που είχε αναβληθεί λόγω της εισβολής των οπαδών των γηπεδούχων για να διαμαρτυρηθούν σε βάρος της ιδιοκτησίας του club διεξάγεται απόψε (13/5, 22:15) στο Ολντ Τράφορντ. Κι έχει ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Premier League περιμένοντας την οριστική παρουσία της Τσέλσι στην πρώτη τετράδα, την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Λονδρέζους στο επόμενο Champions League και τα κέρδη που θα έχει από αυτή την εξέλιξη ο πρωταθλητής Ελλάδας. Με την έναρξη των προκριματικών υποχρεώσεών του από το δεύτερο γύρο (στα τέλη Ιούλη), την καλύτερη προετοιμασία και την αναγκαία ξεκούραση των παικτών του που παίρνουν άδεια αμέσως μετά τον τελικού του ελληνικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Η σιγουριά που υπήρχε πριν από μερικές μέρες μετατράπηκε σε αμφιβολία μετά τη νίκη της Λέστερ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και την εντός έδρας ήττα της Τσέλσι από την Άρσεναλ. Η Λέστερ έχει 66 βαθμούς στην τρίτη θέση, η Τσέλσι έμεινε στους 64 τέταρτη και φαινομενικά απέχει ακόμη πολύ από Γουέστ Χαμ (58) και Λίβερπουλ (57). Μόνο που η Γουέστ Χαμ έχει ακόμη τρία παιχνίδια και (κυρίως) η Λίβερπουλ έχει τέσσερα. Έναντι των δύο που απομένουν για την Τσέλσι (εντός έδρας με την Λέστερ και εκτός με την Βίλα).

Για τον Ολυμπιακό θα είναι σημαντικό να μη νικήσει η Λίβερπουλ την Γιουνάιτεντ. Γιατί αν πάει στους 60 βαθμούς, με τρία ματς μπροστά της που μπορεί να κερδίσει, τότε θα γίνει ματς ζωής και θανάτου το Τσέλσι-Λέστερ! Κι αν εκεί οι Λονδρέζοι χάσουν (έχοντας να διαχειριστούν τον τελικό του Champions League με τη Σίτι και τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Λέστερ), τότε το πράγμα δυσκολεύει πολύ για το στόχο του Ολυμπιακού.

Δύο ματς, λοιπόν, υπάρχουν για να είναι απολύτως σίγουρος ο Ολυμπιακός. Να μη νικήσει απόψε η Λίβερπουλ την Γιουνάιτεντ και να μη χάσει η Τσέλσι από την Λέστερ στην επόμενη αγωνιστική. Όπως είχαμε ξαναγράψει, με την Premier League ποτέ δεν μπορείς να...ησυχάσεις!