La Liga: Tεσσάρα στη Γρανάδα η Ρεάλ Μαδρίτης και σ' απόσταση βολής (-2) ξανά από την Ατλέτικο (hls)!

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε 4-1 τη Γρανάδα εκτός έδρας κι επέστρεψε στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η Βιγιαρεάλ κέρδισε στο Βαγιαδολίδ (0-2), προσέγγισε εκ νέου τις θέσεις για το Europa League, ενώ οι γηπεδούχοι βούλιαξαν στη ζώνη του υποβιβασμού. Γκέλα της Μπέτις στην έδρα της ουραγού Έιμπαρ (1-1).. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Tεσσάρα στη Γρανάδα η Ρεάλ Μαδρίτης και σ' απόσταση βολής (-2) ξανά από την Ατλέτικο (hls)!

Στο... κατόπι της συμπολίτισσας Ατλέτικο έμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης που στο τελευταίο, χρονικά, ματς της 36ης αγωνιστικής της La Liga συνέτριψε 4-1 την Γρανάδα στην Ανδαλουσία.

Τα γκολ της ομάδας του Ζιντάν (που είχε απουσίες στην άμυνα αλλά κέρδισε με την επίθεση της) πέτυχαν οι Μόντριτς, Ροντρίγκο, Οντριοθόλα και Μπενζεμά.

Έτσι οι «μερένγκες» επέστερψαν στο -2 από τους πρωτοπόρους «κολτσονέρος» 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της Πέμπτης (13/5) στην Ισπανία, η Βιγιαρεάλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βαγιαδολίδ (0-2) και εξακολουθεί να ελπίζει στην Ευρωπαϊκή έξοδο.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» έριξε δύο... τορπίλες, βύθισε τους γηπεδούχους στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ απέχει μόνο έναν πόντο από την πέμπτη Σοσιεδάδ, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος στην Ισπανία.

Αντίθετα, η Μπέτις που μάχεται για τον ίδιο στόχο γκέλαρε στην έδρα της Έιμπαρ που παλεύει για να κρατηθεί στην κατηγορία (1-1). Οι πράσινοι προηγήθηκαν μόλις στο 4' με τον Κουαδράδο, αλλά οι φιλότιμοι γηπεδούχοι απάντησαν στο 84' με τον Ένριχ.

Η Μπέτις ισοβαθμεί πλέον με την Βιγιαρεάλ στην έκτη θέση, η Έιμπαρ απέχει τρεις βαθμούς από την Ουέσκα και τη γραμμή σωτηρίας.

Την Τετάρτη 12/5

Το πάθημα της Μπαρτσελόνα έγινε... μάθημα για την Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησε 2-1 της (5ης) Ρεάλ Σοσιεδάδ εντός έδρας και πλησίασε το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2014 αφού είναι από τους Καταλανούς στο +4, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και από την συμπολίτισσα της Ρεάλ Μαδρίτης (που παίζει την Πέμπτη) στο +5.

Τα γκολ της ομάδας του Σιμεόνε, που αγχώθηκε στο φινάλε λόγω μείωσης του σκορ από τον Θουμπέλδια, οι Καράσκο και Κορέα.

Nωρίτερα, σε απόσταση... αναπνοής από Ατλέτικο, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα παρέμεινε η Σεβίλλη, προσθέτοντας άλλη μια νίκη στο ενεργητικό της για την εμβόλιμη 36η αγωνιστική της La Liga το βράδυ της Τετάρτης (11/5).

Οι Σεβιγιάνοι επικράτησαν έστω και δύσκολα της Βαλένθια με 1-0, χάρη σε τέρμα που πέτυχε στο 66ο λεπτό της συνάντησης ο αρχισκόρερ της φέτος Γιουσέφ Εν Νεσιρί.

Με το ίδιο, μίνιμουμ, σκορ επικράτησαν τόσο η Θέλτα της Χετάφε, όσο κι η Ουέσκα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Κι αν η ομάδα του Σιόβα (βασικός κι αναντικατάστατος) βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη (+2) εξανέμισε κάθε ευρωπαϊκή προοπτική των Βάσκων

Την Τρίτη 11/5

Τρίτωσε το κακό για την Μπαρτσελόνα που έχασε και τρίτη ευκαιρία για να περάσει πρώτη στη βαθμολογία. Μετά την ήττα από τη Γρανάδα εντός έδρας (29/04) και τη «λευκή» ισοπαλία του Σαββάτου με την Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκε ισόπαλη με το χορταστικό (αλλά και καταδικαστικό για εκείνη...) 3-3 κόντρα στη Λεβάντε στη Βαλένθια.

Η ομάδα του Κούμαν που προηγήθηκε με 2-0 (με Μέσι και Πέδρι) ισοφαρίστηκε σε δύο λεπτά (57'-59') και παρότι ανέκτησε το προβάδισμα (με τον Ντεμπελέ) όχι μόνο δεν κατάφερε ν' ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά οι ελπίδες της για τίτλο εκμηδενίστηκαν αφού ισοφαρίστηκε, εκ νέου, στο 83' από τους «βάτραχους», που με τον πόντο (2ο σερί τις τελευταίες 6 αγωνιστικές) κατάφεραν να εξασφαλίσουν μαθηματικά την παραμονή τους.

Νωρίτερα, μετά από τρεις αγωνιστικές δίχως επιτυχία και συγκομιδή μόλις δύο πόντων η Αλαβές επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 στο Έλτσε της τοπικής, προτελευταίας, ομάδας.

Έτσι η ομάδα της Βασκωνίας (που είχε και δύο δοκάρια με Έντγκαρ και τον σκόρερ Ριόχα) έκανε σημαντικό βήμα παραμονής αφού απομακρύνθηκε από την αντίπαλο της αλλά και από την επικίνδυνη ζώνη 5 πόντους. Για τους γηπεδούχους, που απέχουν δύο πόντους από την σωτηρία αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα δίχως σκορ.

Νίκη και για μια ακόμη ομάδα της Χώρας των Βάσκων, την Οσασούνα, που επιβλήθηκε 3-2 της Κάντιθ, σε ένα αδιάφορο ματς μεταξύ δύο σωσμένων ομάδων.

Το προφίλ της 36ης αγωνιστικής:

Τρίτη 11/5

Οσασούνα - Κάντιθ 3-2
(38', 75' Μπούντιμιρ, 68' πέν. Ρ. Τόρες - 49' Τσάπονιτς, 90'+1' Περέα)


Έλτσε - Ντεπορτίβο Αλαβές 0-2
(40' Xoσέλου, 54' Ριόχα)

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 3-3
(57' Μελέρο, 59' Μοράλες, 83' Σέρχιο Λεόν - 25' Μέσι, 34' Πέδρι, 64' Ντεμπελέ)


ΤΕΤΑΡΤΗ 12/5

Σεβίλλη - Βαλένθια 1-0
(66' Εν Νεσιρί)

Θέλτα-Χετάφε 1-0
(24' Νολίτο)

Ουέσκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0
(61' Σάντρο Ραμίρες)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(16' Καράσκο, 28' Κορέα - 83' Θουμπέλδια)

ΠΕΜΠΤΗ 13/5

Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 0-2

(69' Μορένο, 90' Καπουέ)

Έιμπαρ-Μπέτις 1-1

(84' Ένριχ-4' Κουαδράδο)

Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης1-4
(71' Μολίνα - 17' Μόντριτς, 45+1' Ροντρίγκο, 75' Οντριοθόλα, 77' Μπενζεμά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ