Bundesliga: Οι αδιάφορες Φράιμπουργκ και Μάιντζ έκαναν ζημιές σε Κολωνία και Άιντραχτ (highlights)!

Τεράστιο στραβοπάτημα της Κολωνίας στην προσπάθεια για παραμονή, καθώς συνετρίβη στην έδρα της από την αδιάφορη βαθμολογικά Φράιμπουργκ, ενώ η ουσιαστικά σωσμένη Μάιντζ πήρε 1-1 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη και την άφησε εκτός τετράδας του Champions League. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Οι αδιάφορες Φράιμπουργκ και Μάιντζ έκαναν ζημιές σε Κολωνία και Άιντραχτ (highlights)!

Απίστευτο εντός έδρας... κάζο υπέστη η Κολωνία το απόγευμα της Κυριακής, γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα την προσπάθειά της να κρατηθεί στη Bundesliga αποφεύγοντας τον υποβιβασμό.

Οι «τράγοι» γνώρισαν τη συντριβή με σκορ 1-4 στην έδρα τους από την αδιάφορη βαθμολογικά Φράιμπουργκ, η οποία προηγήθηκε 0-2 στο εικοσάλεπτο και σημείωσε άλλα δύο γκολ στα... χασομέρια της αναμέτρησης, φτάνοντας έτσι σε ευρύτατη νίκη που ίσως αποδειχθεί καταδικαστική για τους γηπεδούχους...

Στον ίδιο παρονομαστή κι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που έμεινε στο 1-1 με την Μάιντζ (ουσιαστικά σωσμένη έψαχνε την μαθηματική εξασφάλιση) και πλέον βλέπει την ...πλάτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην προσπάθεια για την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions League.

Το μόνο που γλίτωσαν οι «αετοί» ήταν το εντός έδρας αήττητο τους με το παρθενικό φετινό τέρμα του Χρούστιτς.

Τέλος ισοπάλο αλλά χωρίς γκολ έληξε το Χέρτα - Αρμίνια Μπίλεφελντ με τις δύο ομάδες να μένουν ισόβαθμες και τους φιλοξενούμενους να κατέχουν την θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Οι «πρωτευουσιάνοι» αήττητοι για 6 αγωνιστικές είχαν δοκάρι στο 34' με τον Κόρντοβα.

Τα ματς του Σαββάτου

Πρωταθλήτρια Γερμανίας για ένατη συνεχόμενη χρονιά (και 31η στην ιστορία της ενώ οι υπόλοιποι έχουν 28 τίτλους!) άνευ... αγώνος ανακηρύχθηκε η Μπάγερν Μονάχου!

Η οποία είδε την Μπορούσια Ντόρτμουντ να επικρατεί 3-2 στο εντός έδρας παιχνίδι της με τη Λειψία και έτσι -όντας στο +7 (και με παιχνίδι λιγότερο) από τους δεύτερους «ταύρους» δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν στην Bundesliga- μπήκαν ως πρωταθλητές στο γήπεδο κόντρα στην Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ!

Βέβαια οι Βεστφαλοί, που έκαναν τη ...χάρη στους Βαυαρούς, πρώτιστα δούλεψαν για τους ίδιους αφού πέρασαν (με ματς περισσότερο) την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μπαίνοντας στην 4αδα χάρη στο γκολ του Σάντσο στο 87' (που πανηγύρισαν ίσως κι ακόμη περισσότερο στο Μόναχο)!

Λίγο αργότερα οι Βαυαροί γιόρτασαν την εξασφάλιση της «σαλατιέρας» ...εξ-αερώνοντας τα «πουλάρια» με το εμφατικό 6-0!

Τα μισά πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που - όχι μόνο είναι μακράν πρώτος στην κούρσα για το «χρυσό παπούτσι» της Ευρώπης αλλά - απέχει ένα γκολ από το ρεκόρ των 40 του «βομβαρδιστή» Γκερντ Μίλερ.

Έχει δύο ματς για να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει...

Ρεκόρ έκαναν οι Τόμας Μίλερ και Αλάμπα (υπ' ατμόν) με 10 πρωταθλήματα για τα δεδομένα του Γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα βήμα για το προσεχές Champions League έκανε και η 3η Βόλφσμπουργκ, η οποία επικράτησε 3-0 υποδεχόμενη την Ουνιόν Βερολίνου (8η, 46β.). Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «λύκους», που ανέβηκαν στους 60 βαθμούς ήταν ο Μπρέκαλο με χατ-τρικ.

Αντίθετα η Μπάγερ Λεβερκούζεν μένοντας στο 0-0 φιλοξενούμενη από τη Βέρντερ Βρέμης και πλέον δεν ...προκάνει το σεντόνι

Τέλος, στο Χόφενχαϊμ η τοπική ομάδα έκανε τρομερή ανατροπή (4-2) επί της υποβιβασμένης Σάλκε. Οι «μπλε του βασιλιά» (του Γραμμόζη) προηγήθηκαν με 2-0 αλλά στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γερμανικού Νότου το ...γύρισε και πήγε στο +9 από τις θέσεις του υποβιβασμού, ούσα 5 ματς αήττητη.

Το ματς της Παρασκευής

Μετά από 4 αγωνιστικές με ισάριθμες ήττες η Στουτγκάρδης επανέκαμψε στις επιτυχίες επικρατώντας της Άουγκσμπουργκ, 2-1 στο εναρκτήριο ματς της 32ης αγωνιστικής της Βundesliga.

Αποτέλεσμα που εξασφάλισε και μαθηματικά στους Σουηβούς την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου και για του χρόνου.

Αντίθετα για τους Βαυαρούς (του ενός πόντου σε 5 ματς) η αγωνία συνεχίζεται καθότι είναι στο +3 μόλις από την θέση των μπαράζ και στο +4 από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Το προφίλ της 32ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/5

Στουτγκάρδη - Άουγκσμπουργκ 2-1
(11' Φέρστερ, 74' Κάλαϊτζιτς - 59' Νιντερλέχνερ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/5

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Λειψία 3-2
(7' Ρόις, 51', 87' Σάντσο – 63' Κλόστερμαν, 77' Όλμο)

Χόφενχαϊμ - Σάλκε 4-2
(47' Κράμαριτς, 52' Ακπογκούμα, 60' Μπαουμγκάρτνερ, 64' Μπεμπού - 12' Ουτ, 42' Μουστάφι)

Βόλφσμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου 3-0
(12', 63', 90' Μπρέκαλο)

Μπάγερν Μονάχου - Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ 6-0
(2', 34', 65' πέν. Λεβαντόφσκι, 23' Μίλερ, 44' Κομάν, 85' Σανέ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/5

Κολωνία - Φράιμπουργκ 1-4
(50' Άντερσον - 18' Πέτερσεν, 20' Ντεμίροβιτς, 90'+3' Γκρίφο, 90'+6' Σμιντ)

Χέρτα Βερολίνου-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 1-1
(11' Ονισίβο - 86' Χρούστιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ