Premier League: Ανατροπή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βολικό για τον Ολυμπιακό, διπλό η Έβερτον (hls)!

Νέα ανατροπή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-3) επί της Άστον Βίλα. Η Έβερτον κέρδισε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ «χαροποιώντας» τον Ολυμπιακό. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα higlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Ανατροπή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βολικό για τον Ολυμπιακό, διπλό η Έβερτον (hls)!

Με νίκη της Γουλβς επί της Μπράιτον ξεκίνησε η δράση της Κυριακής (9/5) στην Premier League, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του κορυφαίου αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι «λύκοι», μάλιστα, έφτασαν στο τρίποντο με ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, μετατρέποντας το 0-1 σε 2-1, ενώ οι «γλάροι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολών των Ντανκ στο 53' και Μόπεϊ στο 90'+7'!

Με το ίδιο «σενάριο» (ανατροπή), άλλα όχι τόσο οριακά, έφτασε στην επικράτηση (3-1) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, με σκορ 3-1.

Έτσι η ομάδα του Σόλσκιερ (που προερχόταν από 0-0 με την Λιντς εντός) μείωσε (με ματς λιγότερο) τη διαφορά από την συμπολίτισσα της Σίτι στους 10 πόντους, καθυστερώντας την στέψη της, κι επί της ουσίας εξασφάλισε την παρουσία του στο προσεχές Champions League.

Χρειάζεται έναν πόντο σε 4 ματς.

Στο «Βίλα Παρκ» πέτυχε μια ακόμη ανατροπή σκορ με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά στην επανάληψη (52'-56') των Μπρούνο Φερνάντες (27 γκολ στην σεζόν, ρεκόρ για μέσο στο αγγλικό πρωτάθλημα από την εποχή του Λάμπαρντ το 2010) - Γκρίνγουντ.

Στο Λονδίνο, η Έβερτον επικράτησε της Γουέστ Χαμ (0-1), εξακολουθεί να δίνει την μάχη της για μια θέση στην πρώτη πεντάδα, ενώ έκανε και το χατίρι του Ολυμπιακού. Και αυτό γιατί οι Λονδρέζοι έμειναν έξι βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Τσέλσι και άνοιξε ο δρόμος για την συμμετοχή των ερυθρόλευκων στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Το γκολ που χάρισε την νίκη στην Έβερτον πέτυχε ο Κάλβερτ Λιούιν στο 24'.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της Κυριακής, η Άρσεναλ επικράτησε εύκολα και δίκαια της Γουεστ Μπρομ με 3-1. Αποτέλεσμα που ανεβάζει τους Λονδρέζους στην ένατη θέση, μακριά από τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ έριξε και μαθηματικά την Άλμπιον στην Τσάμπιονσιπ.

Το Σάββατο 8/5

Στο «Έλαντ Ρόουντ» η Τότεναμ...καιγόταν για τη νίκη αλλά η Λιντςήταν καλύτερη και κέρδισε 3-1. Έτσι...σκότωσε τους Λονδρέζους που μόνο με «θαύμα» θα κερδίσουν ένα εισιτήριο για το Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Ντάλας έκανε το 1-0, απάντησε ο Σον ενώ στη συνέχεια ακυρώθηκε γκολ του Κέιν σε μια φάση που μόνο το VAR θα μπορούσε να βγάλει οφ σάιντ τον Άγγλο φορ. Στη συνέχεια η Λιντς ήταν καλύτερη, πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Μπάμφορντ και στο φινάλε ο Ροντρίγκο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αντίθετα ελπίζει η Λίβερπουλ. που μετά από δύο 1-1 (με Λιντς και Νιούκαστλ) επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στην Σαουθάμπτον με 2-0.

Η ομάδα του Κλοπ (100 νίκες εντός έδρας με τους «κόκκινους») που απέχει 6 πόντους από την 4η Λέστερ έχει ματς λιγότερο από τις «αλεπούδες» κι έφτασε στην επικράτησε με γκολ των Μανέ και Τιάγκο Αλκάνταρα (παρθενικό του γκολ).

Όσο για τους «αγίους» μ' έναν πόντο σε 4 ματς ακόμη δεν έχουν σωθεί μαθηματικά.

Με το ίδιο σκορ νίκησε κι η Κρίσταλ Πάλας την (υποβιβασμένη) Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας, και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της με την πρώτη της νίκη μετά από 5 αγώνες.

Οι «λεπίδες» οδεύουν ολοταχώς για δύο ανεπιθύμητα ρεκόρ: με τις περισσότερες ήττες και τα λιγότερα γκολ για συμμετέχουσα ομάδα.

Την Παρασκευή 7/5

Μετά από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου η Νιούκαστλ επέστρεψε στις επιτυχίες στο εναρκτήριο ματς της 35ης αγωνιστικής της Premier League επικρατώντας με το εμφατικό 4-2 στο Λέστερ επί των τρίτων «αλεπούδων».

Οι «καρακάξες» που προηγούντο ως το 87' 0-4 έφτασαν στον πόντο από την μαθηματική εξασφάλιση της σωτηρίας με γκολ των Γουίλοκ, Ντάμετ και Γουίλσον (2).

Έτσι η ομάδα του Στιβ Μπρους είναι στο +12 από την τρίτη από το τέλος Φούλαμ, ενώ η Λέστερ του Ρότζερς είναι στο +5 από την 5η Γουέστ Χαμ, αλλά πλέον με ματς περισσότερο.

Το προφίλ της 35ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (7/5)

Λέστερ - Νιουκάστλ 2-4
(85' Αλμπράιτον, 87' Ιχεανάτσο - 22' Γουίλοκ, 34' Ντάμετ, 65', 69' Γουίλσον)


ΣΑΒΒΑΤΟ (8/5)

Λιντς - Τότεναμ 3-1
(13΄ Ντάλας, 42΄ Μπάμφορντ, 84΄ Ροντρίγκο - 25΄ Σον)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 0-2
(2' Mπεντέκε, 88' Ίζι)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-2
(44' Στέρλινγκ - 63' Ζίγιετς, 92' Μάρκος Αλόνσο)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 2-0
(31' Μανέ, 90' Φιρμίνο)


ΚΥΡΙΑΚΗ (9/5)

Γουλβς - Μπράιτον 2-1
(76' Τραορέ, 90' Γκιμπς-Γουάιτ - 13' Ντανκ)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
(24' Τραορέ - 52' Μπρούνο Φερνάντες, 56' Γκρίνγουντ, 87' Καβάνι)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 0-1

(24' Κάλβερτ-Λιούιν).


Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ 3-1

(29' Σμιθ Ρόου, 35' Πέπε, 90' Γουίλιαμ-69' Περέιρα)



ΔΕΥΤΕΡΑ (10/5)

Φούλαμ - Μπέρνλι (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ