Premier League: Η Τσέλσι χάλασε την… φιέστα της Σίτι (1-2), χάρηκε ο Ολυμπιακός (highlights)

Η Τσέλσι με γκολ του Αλόνσο στο 92’ κέρδισε 2-1 την Σίτι στο Μάντσεστερ για την 35η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην «πρόβα τελικού» των δύο φιναλίστ του φετινού Champions League, και στέρησε την ευκαιρία τους «πολίτες» να κατακτήσουν μαθηματικά τον τίτλο στην Premier League. Χάρηκε ο Ολυμπιακός.

Premier League: Η Τσέλσι χάλασε την… φιέστα της Σίτι (1-2), χάρηκε ο Ολυμπιακός (highlights)

Λίγη περισσότερη υπομονή θα χρειαστεί τελικά να κάνει η Μάντσεστερ Σίτι και οι οπαδοί της για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση της φετινής Premier League. Οι «πολίτες» παρότι ήλπιζαν σε νίκη επί της Τσέλσι στο «Ετιχάντ» για την 35η αγωνιστική ώστε να «σφραγίσουν» τον τίτλο, είδαν τους «μπλε» να εξασφαλίζουν αυτοί το τρίποντο με σκορ 2-1, πετυχαίνοντας μάλιστα μεγάλη ανατροπή μέσα στο «άντρο» των «γαλάζιων».

Χάρηκε ο Ολυμπιακός, αφού η Τσέλσι είναι κοντά σε συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του πρωταθλήματος, χωρίς να κατακτήσει το τρόπαιο. Κι αυτό ευνοεί τον Ολυμπιακό, που αποφεύγει το α΄προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.Η Τσέλσι πέρασε στην τρίτη θέση με 64 βαθμούς, μπροστά από τη Λέστερ(63) και τη Γουέστ Χαμ(58 με ένα αγώνα λιγοτερο). Στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν οι 4 πρώτοι.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παρέμεινε τους 80 πόντους στην κορυφή και με τρεις «στροφές» να απομένουν για το φινάλε συνεχίζει να απέχει 13 πόντους από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία όμως έχει δύο ματς λιγότερα. Αντίθετα, η Τσέλσι με το αποτέλεσμα αυτό βρέθηκε ουσιαστικά «αγκαλιά» με το εισιτήριο για την παρουσία της στο Champions League της επόμενης περιόδου, αφού απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα στο «Ετιχάντ», η Σίτι κατάφερε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (44’) χάρη στο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ από ασίστ του Σέρχιο Αγκουέρο, με τον τελευταίο μάλιστα να χάνει μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις του 45λέπτου για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Γκίλμουρ υπέπεσε σε πέναλτι, αλλά ο Αργεντινός που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Μεντί.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «πολίτες» στο 63’ ήρθε τελικά η ισοφάριση της Τσέλσι, με τον Αθπιλικουέτα να βρίσκει τον Ζίγετς και τον τελευταίο να γράφει το 1-1. Στα εναπομείναντα λεπτά το ματς πήρε «φωτιά», με την Σίτι να επιμένει για την επίτευξη κι άλλου γκολ που θα της χάριζε τον τίτλο και η Τσέλσι να ψάχνει την ανατροπή.

Αυτή τελικά που κατάφερε να πετύχει τον στόχο της ήταν η ομάδα του Τούχελ. Στο 81’ οι λονδρέζοι βρήκαν δίχτυα αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το γκολ (με τη βοήθεια του VAR) επειδή ο Βέρνερ ήταν οφ-σάιντ, αλλά στο 92’ ο τελευταίος τροφοδότησε τον Αλόνσο και ο 30χρονος Ισπανός μπακ των «μπλε» πέτυχε το 1-2 που χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής: Τέιλορ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ρ. Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ρόντρι, Κανσέλο, Τόρες (71’ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Μεντί (80’ Ζιντσένκο), Γ. Ζεσούς, Αγκουέρο (70’ Φοντέν).

ΤΣΕΛΣΙ: Μαντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (45’ Ζουμά), Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Γκίλμουρ, Καντέ (68’ Ζορζίνιο), Αλόνσο, Πούλισιτς, Ζίγετς (76’ Χάντσον-Οντόι), Βέρνερ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ