La Liga: Πόντοι «Χ»ρυσάφι (2-2) για Αλαβές και Οσασούνα με Λεβάντε και Μπιλμπάο (Highlights)!

H Aλαβές ισοφάρισε την Λεβάντε στο 87' σε 2-2 παίρνοντας έναν σημαντικό πόντο στην προσπάθεια της για σωτηρίο στο εναρκτήριο ματς του Σαββάτου για την 35η αγωνιστική της La Liga. Με το ίδιο σκορ έληξε το Μπιλμπάο - Οσασούνα με τους φιλοξενούμενους να εξασφαλίζουν την παραμονή ενώ η Κάντιθ επιβλήθηκε 2-1 της Ουέσκα Tα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

La Liga: Πόντοι «Χ»ρυσάφι (2-2) για Αλαβές και Οσασούνα με Λεβάντε και Μπιλμπάο (Highlights)!

Χορταστικό σε γκολ και συναισθήματα ήταν το πρώτο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 35ης αγωνιστικής της La Liga.

Aλαβές και Λεβάντε έμειναν στο 2-2 σ' ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι το έφεραν ...τούμπα αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη του νίκη μετά από 4 σερί ήττες και τρία ματς δίχως σκορ.

Υπεύθυνος ο Χοσέλου που ισοφάρισε στο 87' δίνοντας στους Βάσκους έναν πόντο ...χρυσάφι που τους διατηρεί έστω στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Χωρίς νίκη για 3 αγωνιστικές η ομάδα της Βιτόρια αλλά έχει πάρει δύο πόντους.

Σε καλύτερη μοίρα οι «βάτραχοι» καθως είναι στο +8 από τις θέσεις του υποβιβασμού.

2-2 με γκολ στο τέλος (89' Μπούντιμιρ) έληξε και το βασκικό ντέρμπι Αθλέτικ Μπιλμπάο - Οσασούνα με την ομάδα της Παμπλόνα (πρώτος πόντος μετά από δύο ήττες) να μειώνει τις ελπίδες των «λιονταριών» για ευρωπαϊκή έξοδο και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την παραμονή της στην κατηγορία μαθηματικά.

Κι αυτό γιατί η (τρίτη από το τέλος) Ούεσκα του Σιόβα (βασικός κι αναντικατάστατος) έχασε 2-1 στο Κάντιθ σ' ένα ματς που τα 3 γκολ μπήκαν σε 4 λεπτά στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Δεύτερη σερί νίκη για την Κάντιθ.

To ματς της Παρασκευής

Στις νίκες επέστρεψε μετά την ήττα στην Ούεσκα η Ρεάλ Σοσιεδάδ κερδίζοντας αγχωτικά την Έλτσε με 2-0 στο εναρκτήριο ματς της 35ης αγωνιστικής της La Liga.

Σκορ δεν υπήρχε για 72 λεπτά (παρότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν 10 από το 11' λόγω αποβολής του Ραούλ Γκούτι), αλλά ο Ελουστόντο και ο Ογιαρθάμπαλ στις καθυστερήσεις λύγισαν την προτελευταία αντίπαλο τους υποχρεώνοντας την στη δεύτερη σερί ήττα χωρίς σκορ.

Έτσι οι 5οι στην βαθμολογία Βάσκοι πλησιάσαν την ευρωπαϊκή έξοδο ενώ η Έλτσε έμεινε στον πόντο από την σωτηρία.

To πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Παρασκευή 7/5

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Έλτσε 2-0
(72' Ελουστόντο, 92' Ογιαρθάμπαλ)

Σάββατο 8/5

Αλαβές-Λεβάντε 2-2
(30' Πονς, 87' Χοσέλου - 36', 42' Μοράλες)

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Κάντιθ-Ουέσκα 2-1
(43' M. Λόπες, 45+2' Σίλβα - 45+1' Μιρ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα 2-2
(1' Μορσίγιο, 62' Σάνσετ - 12' Μπράσανατς, 89' Μπούντιμιρ)

Κυριακή 9/5

Χετάφε-Έιμπαρ (15:00)

Βαλένθια-Ρεάλ Βαγιαδολίδ (17:15)

Βιγιαρεάλ-Θέλτα (19:30)

Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 10/5

Ρεάλ Μπέτις-Γρανάδα (22:00)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ