Αποσύρεται από το Μουντιάλ 2022 η Β. Κορέα

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο η Βόρεια Κορέα δεν θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 2022 για να μην επαναφέρουν τα μέλη της αποστολής τον κορονοϊό στη χώρα

Αποσύρεται από το Μουντιάλ 2022 η Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στα υπόλοιπα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, όπως αναφέρεται σήμερα από την ομοσπονδία της Νότιας Κορέας (KFA), η οποία θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο όλους τους εκκρεμείς αγώνες του ομίλου, όπου συμμετέχει και η Β. Κορέα.

Σύμφωνα με την KFA, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας (PRKFA) έστειλε στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) ένα έγγραφο που δηλώνει την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει.

Λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε οι υπόλοιποι οκτώ αγώνες του Ομίλου (που περιλαμβάνει τις δύο Κορέες, τον Λίβανο, τη Σρι Λάνκα και το Τουρκμενιστάν) του δεύτερου προκριματικού γύρου AFC για το Κατάρ 2022 να διεξαχθούν στη Νότια Κορέα μεταξύ 3 και 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Yonhap, ο λόγος για την απόσυρση της Βόρειας Κορέας είναι ο φόβος μήπως οι παίκτες τους μολυνθούν με τον ιό και τον επαναφέρουν στη χώρα. Λόγω της πανδημίας, η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της από τον Ιανουάριο του 2020.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Αθλητισμού της Βόρειας Κορέας έχει ανακοινώσει ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών από τον κορονοϊό.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας