Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Απειλούν με νέες διαμαρτυρίες οι οπαδοί, τελεσίγραφο στους Γκλέιζερ

Ο Σύνδεσμος Υποστηρικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προανήγγειλε νέες διαμαρτυρίες κι έστειλε τελεσίγραφο στους Γκλέιζερ ως την Παρασκευή (7/5) περιμένοντας απάντηση σε τέσσερα αιτήματα. Σμάιχελ: «Δεν είναι οι γνήσιοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Είναι ηλίθιοι και ταραχοποιοί!»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Απειλούν με νέες διαμαρτυρίες οι οπαδοί, τελεσίγραφο στους Γκλέιζερ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσει παρουσιάζονται οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τα επεισόδια που έγιναν τόσο εντός όσο και εκτός του «Ολντ Τράφορντ» και οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας με αντίπαλο την Λίβερπουλ για την Premier League.

Με επιστολή τους προς την στην οικογένεια Γκλέιζερ γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους και έστειλαν τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες του συλλόγου μέχρι την Παρασκευή (7/5) για να λάβουν μία απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Υποστηρικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζητά κυβερνητική εποπτεία του ποδοσφαίρου για να «εξισορροπηθεί η τρέχουσα δομή ιδιοκτησίας προς όφελος των φιλάθλων», να υπάρχουν ανεξάρτητοι διευθυντές στο συμβούλιο του συλλόγου, ενώ παράλληλα αξιώνει μείωση των μετοχών που κατέχουν οι Γκλέιζερ και διαβούλευση με τους κατόχους διαρκείας για όλες τις αποφάσεις που αφορούν αλλαγές στην ομάδα.

«Ας ξεκαθαρίσουμε ότι κανείς δεν θέλει αυτά που συνέβησαν στο Ολντ Τράφορντ να γίνουν τακτικό φαινόμενο. Δεν θέλουμε να περνάμε τα ρεπό από τις δουλειές μας διαμαρτυρόμενοι έξω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αλλά αυτά που έγιναν ήταν το αποκορύφωμα 16 χρόνων στα οποία η ιδιοκτησία της οικογένειάς σας μάς έχει οδηγήσει στα χρέη και την παρακμή και δεν έχουμε νιώσει ποτέ ξανά πιο περιθωριοποιημένοι και αγνοημένοι. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να προχωρήσουμε», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Manchester United’s Supporters Trust (MUST).

Σμάιχελ: «Δεν είναι οι γνήσιοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Είναι ηλίθιοι και ταραχοποιοί»

Την ίδια στιγμή, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και θρύλος του συλλόγου, Πέτερ Σμάιχελ, σε δηλώσεις του για τα επεισόδια στο «Ολντ Τράφορντ» σημείωσε:

«Δε νομίζω ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Είναι ηλίθιοι και ταραχοποιοί. Κανένας από αυτούς δεν θα θυμάται τις καλές στιγμές. Μερικοί από αυτούς δεν είχαν γεννηθεί καν όταν ανέλαβε το κλαμπ η οικογένεια Γκλέιζερ. Οι αληθινοί οπαδοί, συνεχίστε να εκφράζετε τις απόψεις σας, αλλά να διατηρείτε το κατάλληλο επίπεδο. Μην ζητάτε κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό.

Ποιος έχει τρία, τέσσερα, πέντε δις δολάρια για να αγοράσει την ομάδα; Αν κοιτάξετε επίδοξους αγοραστές, θα κάνουν καλύτερη την ομάδα; Θα προτιμούσα να συνεργαστούμε με τους Γκλέιζερ, γιατί νομίζω ότι υπάρχει προθυμία μέσα στην οικογένεια. Συνεργαστείτε με τους Γκλέιζερς για να φτιάξετε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο όπως θα έπρεπε να είναι. Νομίζω ότι είναι πολύ περήφανοι για την ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».