Αγγλική Ομοσπονδία: Επίσημη έρευνα για τον ρόλο των αγγλικών ομάδων στην European Super League

Η Αγγλική Ομοσπονδία ξεκίνησε και επίσημα έρευνα για τον ρόλο των έξι αγγλικών ομάδων στην European Super League, την στιγμή που η αγγλική Λίγκα ξεκαθαρίζει ότι «θα λογοδοτήσουν».

Αγγλική Ομοσπονδία: Επίσημη έρευνα για τον ρόλο των αγγλικών ομάδων στην European Super League

Το ρόλο που έπαιξαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ στην προσπάθεια δημιουργίας της European Super League έχει ξεκινήσει να ερευνά και επίσημα η αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την στιγμή που η Λίγκα της χώρας ξεκαθαρίζει ότι οι προαναφερθέντες σύλλογοι θα λογοδοτήσουν για τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες ανακοίνωσαν αρχικά την συμμετοχή τους στην διοργάνωση, ωστόσο μόλις 48 ώρες αργότερα αποσύρθηκαν από το πρότζεκτ υπό το βάρος και των έντονων διαμαρτυριών.

«Την περασμένη εβδομάδα αρχίσαμε μια επίσημη έρευνα για τη συγκρότηση της European Super League και την εμπλοκή των έξι αγγλικών συλλόγων. Γράψαμε σε όλους τους συλλόγους για να τους ζητήσουμε επίσημα κάθε σχετική πληροφορία και αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή τους.

Όταν έχουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες, θα εξετάσουμε ποια κατάλληλα βήματα θα πρέπει να πάρουμε. Ξεκάθαρα αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο και θα μπορούσε να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους συλλόγους σε κάθε επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου», ανέφερε εκπρόσωπος της αγγλική Ομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, η Premier League υπογραμμίζει με την σειρά της πως «είμαστε αποφασισμένοι να εξακριβώσουμε την αλήθεια για το τι συνέβη και να καταστήσουμε αυτούς τους συλλόγους υπόλογους για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους», ενώ προσθέτει πως θα αυστηροποιήσει τους κανονισμούς της, προκειμένου να σταματήσει κάθε μελλοντική προσπάθεια απόσχισης ομάδων.