Κλοπ για Φαν Ντάικ: «Κανείς δεν θα έπρεπε να τον αναγκάσει να παίξει και κανείς δεν θα το κάνει»

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για τον Φαν Ντάικ και το ενδεχόμενο να παίξει στο Euro με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας!

Κλοπ για Φαν Ντάικ: «Κανείς δεν θα έπρεπε να τον αναγκάσει να παίξει και κανείς δεν θα το κάνει»

Ο Φαν Ντάικ προέρχεται από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα με την Έβερτον στις αρχές της σεζόν. Έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά να τρέχει και όπως είναι λογικό έχει αρχίσει και κουβέντα για το ενδεχόμενο να προλάβει το Euro και να αγωνιστεί κανονικά με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο...

«Δεν θέλω να κρατάω πίσω τον Βέρτζιλ, αλλά δεν γίνεται να τον πιέσεις επίσης. Είστε αρκετό καιρό στο χώρο για να γνωρίζετε ότι αν πρέπει να παίξεις , πρέπει πρώτα να προπονηθείς και σε κανονική ποδοσφαιρική προπόνηση. Χρειάζεται εβδομάδες. Όχι μια βδομάδα πριν. Δεν γίνεται να είσαι εκτός 10 ή 11 μήνες, να προπονείσαι για μια εβδομάδα και μετά να παίζεις ποδόσφαιρο.

Δεν είναι δυνατόν, δεν θα έπρεπε να είναι δυνατόν. Κανείς δεν κρατάει πίσω τον Βέρτζιλ. Μπορώ να υποσχεθώ σε όλους τους ανθρώπους της Ολλανδίας ότι δεν μπορούμε να τον πιέσουμε και δεν θα το κάνουμε. Μιλάμε για έναν παίκτη και την καριέρα του, συνεπώς κανείς δεν θα έπρεπε να τον αναγκάσει και κανείς δεν θα το κάνει», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό.