Serie A: «Άλμα» παραμονής η Τορίνο (hls)!

Η Τορίνο υπέταξε 1-0 την Πάρμα, την έστειλε στη Serie B και ταυτόχρονα έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: «Άλμα» παραμονής η Τορίνο (hls)!

Άλμα παραμονής η Τορίνο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της εφετινής Serie A. Η «Γκρανάτα» υπέταξε με το μίνιμουμ σκορ (1-0) την Πάρμα στο ματς που έριξε την αυλαία της 34ης στροφής, την έστειλε στη Serie B και παράλληλα έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Το μοναδικό αλλά ταυτόχρονα «χρυσό» γκολ για τους νικητές σημείωσε στο 63' ο Βοϊβόντα ύστερα από πάσα, πάρε-βάλε του Ανσάλντι.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (3/5)

Τα... χρειάστηκε ή καλύτερα τον χρειάστηκε η Γιουβέντους. Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο τελευταίο δεκάλεπτο (83', 90'), οι «μπιανκονέρι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ από το 11ο λεπτό -είχε σκοράρει ο Μολίνα- και απέφυγαν το... κάζο από την Ουντινέζε.

Με αυτό το τρίποντο το συγκρότημα του Αντρέα Πίρλο επέστρεψα στην 4αδα και παραμένει στις θέσεις που οδηγούν στους ομίλους του Champions League. Οι «φριουλιάνι» έχασαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την παραμονή στη Serie A.

Της έκανε τη χάρη! Η Σασουόλο πήρε τον βαθμό κόμντρα στην Αταλάντα (1-1) και... έστεψε την Ίντερ πρωταθλήτρια Ιταλίας για τη σεζόν 2020-2021 τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε της Serie A. Το σκουντέντο βάφτηκε... νερατζούρο μετά από 11 χρόνια.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, προσπερνώντας την Μίλαν στη σχετική λίστα και ανεβαίνοντας μόνη στη δεύτερη θέση! Την ίδια ώρα γίνεται τρελή μάχη για την είσοδο στην τετράδα, με πέντε ομάδες σε απόσταση λίγων βαθμών!

Την ίδια ώρα στον ιταλικό Νότο, η Κάλιαρι ισοφάρισε τη Νάπολι στο φινάλε και δεν την άφησε να πιάσει τις Μίλαν και Αταλάντα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στο «Νταλ Άρα», Μπολόνια και Φιορεντίνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 σε ένα τρομερό παιχνίδι. Την ευκαιρία να «αγκαλιάσουν» την παραμονή έχασαν οι «Βιόλα», με τον Παλάσιο να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Αντίδραση μετά τη βαριά ήττα από τη Νάπολι έβγαλε η Λάτσιο. Η ομάδα της Ρώμης επικράτησε 4-3 της Τζένοα στο «Ολίμπικο» στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής στη Serie A, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και παραμένει ζωντανή για την είσοδο της στην 4αδα, ούσα στο -8 από τα εισιτήρια του Champions League.

Με αυτό το τρίποντο, οι «λατσιάλι» για πρώτη φορά στην ιστορία τους πανηγυρίζουν 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες.

Το συγκρότημα του Σιμόνε Ιντζάκι έκανε τα εύκολα... δύσκολα αφού παρότι προηγήθηκε μέχρι και 4-1, είδε τους «Γκριφόνι» να μειώνουν σε 4-3, ωστόσο τελικά πήρε το πολυπόθητο τρίποντο στη «μάχη» της να προλάβει τα... αστέρια!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Χοακίν Κορέα στο 30ο λεπτό. Πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Τσίρο Ιμόμπιλε έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, αφού ευστόχησε σε πέναλτι στο 43'.

Στο 47ο ημίχρονο ο Μάρουσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας με τακουνάκι στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, έτσι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερο ο Λουίς Αλμπέρτο έκανε το 3-1 με ωραίο σουτ, ενώ στο 56' ο Κορέα σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η Τζένοα δεν το έβαλε κάτω και στο 80' έκανε το 4-2 με εκτέλεση πέναλτι του Σκαμάκα, με τον Σομουρόντοφ να γράφει το τελικό 4-3 στο 81ο λεπτό. Στο τελευταίο ματς της ημέρας, η Σαμπντόρια επικράτησε 2-0 της Ρόμα.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ (2/5)

Έναν ακόμα παλικαρίσιο βαθμό έβαλε στο... σακούλι της η Σπέτσια το Μ. Σάββατο, αυτή τη φορά στην έδρα της Βερόνα, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Serie A.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα του β' μέρους, όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να πετύχουν γκολ τέσσερα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση των 90, για να φύγουν έτσι από τη Βερόνα με το ισόπαλο 1-1.

Λίγο αργότερα, η Ίντερ τα βρήκε... σκούρα απέναντι στη μαχητικότατη Κροτόνε, ωστόσο με δύο γκολ στο δεύτερο μισό του β' μέρους πήρε τη νίκη με σκορ 0-2.

Το αποτέλεσμα αυτό σήμανε τον μαθηματικό υποβιβασμό της Κροτόνε στη Serie B, ενώ οι «νερατζούρι» περιμένουν στραβοπάτημα της Αταλάντα στο κυριακάτικο παιχνίδι της με τη Σασουόλο, ώστε να πανηγυρίσουν το σκουντέτο!

Το προφίλ της 34ης αγωνιστικής:

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 1/5

Βερόνα - Σπέτσια 1-1
(46' Σαλσέδο - 86' Σαπονάρα)

Κροτόνε - Ίντερ 0-2
(69' Έρικσεν, 90'+2' Χακίμι)

Μίλαν - Μπενεβέντο 2-0
(6' Τσαρχάνογλου, 60' Ερνάντες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/5

Λάτσιο - Τζένοα 4-3
(30', 56' Κορέα, 43' Ιμόμπιλε, 48' Λ. Αλμπέρτο - 47' αυτ. Μάρουσιτς, 80' πεν Σκαμάκα, 81' Σομουρόντοφ)

Σασουόλο - Αταλάντα 1-1
(52' Μπεράρντι - 32' Γκοζένς)

Νάπολι - Κάλιαρι 1-1
(13' Όσιμεν - 90+4' Νέντεζ)

Μπολόνια - Φιορεντίνα 3-3
(31', 71', 84' Παλάσιο - 21', 74' Βλάχοβιτς, 64' Μποναβεντούρα)

Ουντινέζε - Γιουβέντους 1-2
(11' Μολίνα - 82', 90' Ρονάλντο)

Σαμπντόρια - Ρόμα 2-0
(45' Αντριέν Σίλβα, 65' Γιάνκτο)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/5

Tορίνο - Πάρμα 1-0
(63' Bοϊβόντα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ