Europa League: Εξ-αφάνισε (6-2) τη Ρόμα η Γιουνάιτεντ, προβάδισμα Βιγιαρεάλ με Άρσεναλ (highlights)!

Στον τελικό του Εuropa League βρίσκεται ουσιαστικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον πρώτο ημιτελικό, αφού διέλυσε σ' ένα ματς με δύο ανατροπές 6-2 τη Ρόμα, ενώ η Βιγιαρεάλ κέρδισε 2-1 την Άρσεναλ

Europa League: Εξ-αφάνισε (6-2) τη Ρόμα η Γιουνάιτεντ, προβάδισμα Βιγιαρεάλ με Άρσεναλ (highlights)!

Στον τελικό του Europa League, μετά το 2017, βρίσκεται, επί της ουσίας, μετά το πέρας του πρώτου ημιτελικού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που... εξ-αέρωσε με το χορταστικό 6-2 της Ρόμα σ' ένα ματς με δύο ανατροπές στο σκορ!

Οι «τζιαλορόσι» - που πριν 14 χρόνια είχαν χάσει 7-1 στο Oλντ Τράφορντ, (για το Champions League)! - έχασαν τον Βερετού νωρίς με τραυματισμό βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ λίγο αργότερα (9') από λόμπα του Μπρούνο Φερνάντες, έπειτα από συνεργασία των Πογκμπά και Καβάνι.

Ωστόσο οι «Ρωμαίοι» ισοφάρισαν γρήγορα (15') από πέναλτι που υπέπεσε (χέρι) ο Πογκμπά και το αξιοποίησε ο Πελεγκρίνι.

Παρότι είχαν δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον γκολκίπερ Πάου Λόπεθ ν' αντικαθίσταται (αφού χτύπησε σταματώντας τον Πογκμπά...) στο 35' γύρισαν το ματς...τούμπα με τον Ντζέκο ν' αξιοποιεί ασίστ του Μχιταργιάν.

Το ημίχρονο έληξε 1-2, παρά την τρίτη αναγκαστική αλλαγή που υποχρεώθηκε να κάνει ο Φονσέκα (ο οποίος δεν είχε άλλη πιά, καθώς εξάντλησε τις τρεις διακοπές του λόγω αλλαγών...) αφού ο Καβάνι έχασε το ...άχαστο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ωστόσο ο Ουρουγουανός εξιλεώθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης (48') αξιοποιώντας πάσα του Μπρούνο Φερνάντες και στο 64' προκάλεσε τη δεύτερη ανατροπή στο ματς παίρνοντας το «ριμπάουντ» σ' απόκρουση του Μιράντε σε προσπάθεια του Μπισάκα.

Μάλιστα ήταν εκείνος που πήρε το πέναλτι από τον Σμόλινγκ κι ο Μπρούνο Φερνάντες (71') έκανε το 4-2.

Χωρίς δυνατότητα για φρεσκάρισμα οι φιλοξενούμενοι είδαν τον πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να κάνει λάθος στην εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ κι ο Πογκμπά με κεφαλιά από γύρισμα του Μπρούνο Φερνάντες πέτυχε το 5ο γκολ.

Το τελικό σκορ, που μετατρέπει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του «Ολίμπικο», διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Γκρίνγουντ (87') από νέα προσπάθεια του Καβάνι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουαν Μπισακά, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μακτόμινεϊ, Φρεντ (83' Μάτιτς), Ράσφορντ (75' Γκρίνγουντ), Φερνάντες (89' Μάτα), Πογκμπά, Καβάνι.
Ρόμα: Λόπεθ (28' λ.τ. Μιράντε), Σμόλινγκ, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ, Ντιαβαρά, Βερετού (5' λ.τ. Βιγιάρ), Σπινατσόλα (λ. τρ. 38' Μπρούνο Πέρες), Πελεγκρίνι, Ντζέκο, Μχιταργιάν.

Ισόπαλες στις ...αποβολές στο Μαδριγάλ!

Στο έτερο ζευγάρι η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι θα πάει στο Λονδίνο να παίξει με την (πρώην ομάδα του Ισπανού τεχνικολύ) Άρσεναλ έχοντας σκορ προς υπεράσπιση μετά το 2-1 που πήρε στο «Μαδριγάλ»

Οι Ίβηρες προηγήθηκαν νωρίς με τον Τριγκέρος (5') έπειτα από προσπάθεια του Τσουκβουέζε και διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Αλμπιόλ (29') μετά από κόρνερ και πρώτη επαφή του Ζεράρ Μορένο.

Οι «κανονιέρηδες» του Αρτέτα έμοιαζαν ανήμποροι ν' αντιδράσουν και σαν να μην έφτανε αυτό στο 57' έμειναν 10 λόγω αποβολής του Θεμπάγιος.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα μείωσαν με πέναλτι του Πεπέ (74') μετά το μαρκάρισμα του Τριγκέρος στον Σακά, ο οποίος κέρδισε και τη 2η κίτρινη του Καπουέ επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία (80').

Μάλιστα στο φινάλε ο Ρούλι απέτρεψε το 2-2 του Ομπαμεγιάνγκ, αλλά όλα θα κριθούν στο Λονδίνο.

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιθ (λ.τρ. 70' Μάριο Γκασπάρ), Αλπιόλ, Π. Τόρρες, Πεντράθα, Παρέχο, Κάπου, Τριγκέρος (81' Μόι Γκόμεθ), Μορένο (80' Πεντράθα), Αλκάθερ (46' Κοκλέν), Τσουκβουέζε.
Άρσεναλ: Λένο, Μάρι, Χόλντινγκ, Τσάμπερς, Σακά (85' Ομπαμεγιάνγκ), Τζάκα, Παρτέι, Θεμπάγιος, Σμιθ Ρόου (95' Ελνένι), Έντεγκαρντ (63' Μαρτινέλι), Πεπέ (95' Γουίλιαμ).

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Europa League:

Πρώτοι αγώνες

Πέμπτη 29/4
Βιγιαρεάλ - Άρσεναλ 2-1
(5' Τριγκέρος, 29' Αλμπιόλ - 74' πεν. Πεπέ)


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα 6-2
(9', 71' πεν. Μπρούνο Φερνάντες, 48', 64' Kαβάνι, 74' Πογκμπά, 87' Γκρίνγουντ - 15' πεν. Πελεγκρίνι, 35' Ντζέκο)

Επαναληπτικοί

Πέμπτη 6/5
22:00 Άρσεναλ - Βιγιαρεάλ
22:00 Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ