Premier League: Νίκη με ανατροπή η Λέστερ (highlights)

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Λέστερ που επικράτησε με σκορ 2-1 της Κρίσταλ Πάλας και διατήρησε τη διαφορά της από την τέταρτη της βαθμολογίας, Τσέλσι. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Νίκη με ανατροπή η Λέστερ (highlights)

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε η Λέστερ που επικράτησε με σκορ 2-1 της Κρίσταλ Πάλας και διατήρησε τη διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Τσέλσι που βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης.

Μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να νικήσει την Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα που σε τρίτο σερί αγώνα με μια από τους μεγάλους του Αγγλικού ποδοσφαίρου έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο!

Μετά το «διπλό» (1-2) με την Σίτι και το 1-1 με τους «κόκκινους» τα «παγώνια» έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία με τους «κόκκινους διαβόλους» κι επέκτειναν το αήτητο τους στα έξι ματς (3ν. - 3 ισοπ.).

Υπερδιπλάσιο (13 ματς με 8ν. - 5 ισοπ.) εκείνο της ομάδας του Σόλσκιερ που «φρέναρε» μετά από 5 σερί νίκες και βρίσκεται στη 2η θέση και στο -10 από την συμπολίτισσα Σίτι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι αλλά ο Μέσλιερ σταμάτησε φάουλ του Ράσφορντ και ο Μπρούνο Φερνάντες δεν βρήκε στόχο.

Ισόπαλο, αλλά 2-2, έληξε το τελευταίο ματς της ημέρας, μεταξύ Άστον Βίλα και Γουέστ Μπρομ. Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 92' από τον Ντέιβις στερώντας από τους (προτελευταίους) φιλοξενούμενους που είχαν γυρίσει το ματς (κι είχαν και δοκάρι με τον Ματέους Περέιρα) ένα τρίποντο (3ο σερί) που θα μπορούσε να τους χρησιμεύσει για να σωθούν.

Αντίθετα έμειναν στο -9 από την σωτηρία 5 αγωνιστικές πριν το τέλος... Όσο για τους «βίλανς» πήραν τον πρώτο πόντο μετά από 2 «άγονες» αγωνιστικές.

Νωρίτερα από τα ανωτέρω, μετά από τρεις «άγονες» αγωνιστικές, η Μπέρνλι ξέσπασε στη Γουλβς, της οποίας επικράτησε με το ευρύ 4-0 στο «Μολινό» για την 33η στροφή της Premier League. «Άλμα» παραμονής από τους «Κλάρετς» που έφτασαν τους 36 βαθμούς, εννέα περισσότερους από την 17η θέση, η οποία οδηγεί στην Championship.

Στη «ζώνη του λυκόφωτος» ο Γουντ που πέτυχε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο (15', 21', 44'), δίνοντας και ασίστ στον Γουέστγουντ που διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 85ο λεπτό.

Το Σάββατο 24/4

Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι της Λίβερπουλ. Όπως και την προηγούμενη αγωνιστική με την Λιντς, που προηγήθηκαν κι ισοφαρίστηκαν στο 87' από τα «παγώνια», την ...πάτησε η ομάδα του Κλοπ στο πρώτο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 33ης αγωνιστικής της Premier League.

Oι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με τον Σαλάχ (για 3η χρονιά ξεπέρασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ συλλόγου) - με το παρθενικό τους τέρμα, σε πρώτο ημίχρονο αγώνα το 2021, εντός έδρας! - αλλά δεν κατάφεραν να ξανανικήσουν τον Ντουμπράβκα κλειδώνοντας το τρίποντο κι ισοφαρίστηκαν στο 95' από τις «καρακάξες» και το γκολ του (νεοεισελθόντα) Γουίλοκ.

Ένα τέρμα που ...ξέρανε τους «ρεντς» και δεν τους επέτρεψε να επιστρέψουν στην 4αδα έστω και με ματς περισσότερο από τους υπόλοιπους «μνηστήρες» του Champions League. Όσο για την ομάδα του Αγγλικού Βορρά τη διατήρησε αήττη για 4ο ματς (2ν. - 2 ισοπ.) και σ' απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Tα χειρότερα για την περσινή πρωταθλήτρια ήρθαν λίγες ώρες αργότερα που η 4η Τσέλσι νίκησε στο ντέρμπι την Γουέστ Χαμ και απομακρύνθηκε τέσσερις πόντους Το πρώτο γκολ του Τίμο Βέρνερ από τον Φεβρουάριο (κι 6ο συνολικά) έδωσε στους «μπλε» τη νίκη και άφησε τα «σφυριά» (που από το 81' έπαιζαν 10 λόγω αποβολής του Μπαλμπουένα) στο -3.

Όλα αυτά πριν η ομάδα του Τούχελ (αήττητη 10 ματς εκτός έδρας με τον Γερμανό στον πάγκο) αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League

Στο τελευταίο παιχνίδι του Σαββάτου (24/4) η ουραγός και ήδη υποβιβασμένη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κέρδισε την Μπράιτον με 1-0, η οποία ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Το γκολ της νίκης για τις «Λεπίδες» πέτυχε στο 19' ο Μακ Γκόλντρικ.

Το ματς της Παρασκευής

Όλα στραβά κι ανάποδα πάνε στην Άρσεναλ...

Ενώ οι διοικούντες της είχαν ν' αντιμετωπίσουν τα «λαϊκά δικαστήρια» 1.000, περίπου, φίλων της ομάδας έξω από το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα (εναρκτήριου της 33ης αγωνιστικής της Premier League) με την Έβερτον στο ματς που ακολούθησε η ομάδα τους ηττήθηκε με το μίνιμουμ σκορ από αυτογκόλ του Λένο...

Ο Γερμανός γκολκίπερ μετά από προσπάθεια του Ριτσάρλισον είδε την μπάλα να που θα έπρεπε να πιάσει σταθερά να του γλιστρά από τα χέρια και να χτυπά στο πόδι του πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Έτσι τα «ζαχαρωτά» που είχαν και δοκάρι με τον Σίγκουρντσον, λίγο νωρίτερα, σε φάουλ από τα 30 μέτρα αποσπάστηκαν 6 πόντους από τους 9ους «πρωτευουσιάνους» και είναι στο τρίποντο από την 4αδα του Champions League.

Aυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αντσελότι μετά από 5 αγωνιστικές (2 ήττες και 3 ισοπ.) ενώ εκείνη του Αρτέτα μετρά έναν πόντο κι ισάριθμα τέρματα σε 2 αγώνες.

Το προφίλ της 33ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/4

Άρσεναλ – Έβερτον 0-1
(74' αυτ. Λένο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4

Λίβερπουλ – Νιουκάστλ 1-1
(3' Σαλάχ - 95' Γουίλοκ)

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 0-1
(43' Βέρνερ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-0
(19' Μακ Γκόλντρικ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/4

Γουλβς – Μπέρνλι 0-4
(15', 21', 44' Γουντ, 85' Γουέστγουντ)

Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ 2-2
(9' Ελ Γκάζι, 92' Ντέιβις - 23' Κόστα Περέιρα, 47' αυτ. Μινγκς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/4

Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας 2-1

50' Καστάνιε, 80΄Ιχεανάτσο - 12' Ζάχα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ